Újabb Harry Potter-botrány várható?! Készül a tv-sorozat Rowling közreműködésével! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A pletykált Harry Potter tévésorozat-adaptáció hivatalos, ráadásul a könyvek szerzője, J.K. Rowling lesz a vezető producer.

 

 

Hónapok óta tartó pletykák és találgatások után a Warner Bros. Discovery hivatalosan is bejelentette a Harry Potter TV-sorozatot. A széria executive produceri szerepét a franchise ellentmondásos alkotója, J.K. Rowling tölti be.

Egy Harry Potter tévésorozatról már jó ideje pletykáltak az HBO-val kapcsolatban, most azonban úgy tűnik, hogy a széria inkább a Max streaming szolgáltatásra kerül.

A Max az HBO Max új neve. Az átnevezésre május 23-án kerül sor. A Max az HBO Max-hoz hasonlóan fog működni, de a Discovery+ előfizetéses szolgáltatás tartalmait is tartalmazni fogja. A többi előfizetéses szolgáltatáshoz hasonlóan a Max stratégiájának fontos eleme lesz, hogy exkluzív programokkal győzze meg az embereket a feliratkozásról, és itt jön a képbe az új sorozat.

A J.K. Rowling által vezetett tévésorozat 10 évadon keresztül adaptálja a regényeket. Konkrétumok arról, hogy ez hogyan fog működni, e sorok írásakor még nem ismertek. Feltételezhető, hogy minden egyes Potter-könyvből legalább egy-egy évadnyi tévésorozatot fognak leforgatni. A tévésorozatban vadonatúj szereplőgárda lesz, de neveket még nem jelentettek be.

A franchise hihetetlen népszerűségét figyelembe véve, tényleg nem meglepő, hogy egy új tévésorozat van fejlesztés alatt. Vannak azonban olyan Harry Potter-rajongók, akik nem örülnek annak, hogy a sorozat a könyveket adaptálja. Nem szeretnék, ha olyan ikonikus szerepeket, mint Emma Watson Hermione Granger szerepében és Daniel Radcliffe Harry Potter szerepében, újraformálnának. Úgy tűnik, inkább egy eredeti sorozatot szeretnének látni, ami a Harry Potter-univerzumban játszódik, de úgy tűnik, ez nincs benne a tervekben.

Az igazsághoz tartozik, hogy a filmes franchise azon kísérletei, hogy eltávolodjon a könyvektől, nem sikerültek jól.

Míg az eredeti Legendás állatok film kasszasiker volt, és többnyire pozitív kritikákat kapott, ugyanez nem mondható el a folytatásairól, amelyek rosszul fogadták és alacsonyabb bevételt hoztak.

A könyvsorozat adaptálása messze a legbiztosabb tét. Ugyanakkor Rowling megosztó személye még komoly gondokat okozhat a széria készítőinek. BadSector kolléga nemrég egy remek cikkben foglalta össze az írónő körüli vitát. A megjelenési dátummal, a szereposztással és a Harry Potter tévésorozat további részleteivel kapcsolatos információk az elkövetkező hónapokban és években látnak napvilágot.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu