Resident Evil 4 remake: ezt biztos nem tudtad a játék egyik ikonikus bossharcáról!

Egy Resident Evil 4 remake játékos rámutatott egy érdekes összefüggésre, ami még hátborzongatóbbá teszi a Bitores Mendez mutáns pappal vívott bosscsatát.

 

 

Egy Resident Evil 4 remake játékos nemrég rájött, hogy a játék elején játszódó boss, Mendez dizájnja különleges jelentőséggel bír a játékban. A játék falusi fejezetének végén találkozhatunk vele, ő az egyik leggroteszkebb ellenfél. Ám a megjelenése olyan következményekkel jár, amelyeket nem minden játékos vesz észre.

A Resident Evil 4-es Bitores Mendez egyértelműen a parazita-fertőzött, durván mutálódott figurák közé tartozik.

Az RE4 Valdelobosban játszódó fejezetében ő a falu papja és vezetője, emberi alakja egy impozáns, szakállas férfi, sötét ruhában. Harc közben azonban groteszk mutánssá változik, rettenetesen megnyúlt törzzsel és undorító, rákszerű függelékkel. Érdekes módon Mendez mutálódott teste nagyon hasonlít a Los Iluminados emblémájára. Ahogy egy Resident Evil 4 rajongó és Reddit-felhasználó nemrég rájött, ez nem csak véletlen. Ehelyett a játékosok egy kifejlett Los Plagas parazitát látnak, amely úgy „viseli” Mendezt, mint egy öltöny. Mindez a legnagyobb body horror-klasszikusokat, John Carpenter és David Cronenberg filmjeit idézi.

Ez a részlet nem új információ minden RE 4 játékos számára, bár nem mindenki vette azonnal észre. Az egyik kommentelő azt mondta, hogy csak akkor jött rá az összefüggésre, amikor tavaly játszott a játék VR portjával. A hozzászóló azt is megjegyezte, hogy ők már egy ideje észrevették a hasonlóságot. Ám az ok egészen mostanáig elkerülte a figyelmüket.

Ahogy a hozzászóló rámutatott, ez a felfedezés még nyugtalanítóbbá teszi Mendezt, mint amilyennek korábban tűnt. Egy kommentelő megjegyezte, hogy a dizájn még jobban működik a Resident Evil 4 remake-ben. Utóbbi Mendezt inkább őrült igazhitűnek mutatja be, mint cinikus manipulátornak. Az, hogy a parazita milyen mértékben kerítette hatalmába Mendez testét, érdekes következményekkel jár.

Olyan kérdéseket vet fel, mint például, hogy a parazita közvetlenül irányítja-e az elméjét, vagy az egykori katolikus pap egyszerűen megőrült, hogy megpróbálja igazolni a szörnyeteget, akivé vált.

Akárhogy is, Mendez groteszk alakja elég ahhoz, hogy a Resident Evil 4 játékosok hátán felálljon a szőr. Az emlékeztető, hogy valami csak úgy magára öltötte Mendez bőrét, csak még sikeresebbé teszi őt, mint horror-antagonistát.

Forrás: Reddit

TYO when i realized that his body is not covieniently mutated into the shape of the symbol.. we are literally looking at the Los Plagas paracite walking around in his skin… which makes it worse, somehow.
by u/53R105LY_ in residentevil

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu