Keanu Reeves súlyosan megsebesített valakit az egyik John Wick-forgatáson?!

MOZI HÍREK – Nem minden erőszak színlelt, amit a rajongók a John Wick-filmekben látnak. Keanu Reeves ugyanis elárulta, hogy a forgatáson okozott egy sérülést.

 

 

A John Wick: 4. felvonás végre a mozikba került. A franchise legújabb darabja vitathatatlanul felülmúlta mindhárom korábbi filmet az akciójelenetek robbanékonyságában. Keanu Reeves szerint az ilyen lenyűgöző jelenetek megalkotása néha nem kívánt következményekkel jár.

A John Wick-filmek megőrizték hírnevüket, mint magas oktánszámú akciófilmek, amelyek bonyolultan megkoreografált harcjelenetekkel fokozták a közönség elvárásait az akciófilmekkel szemben.

Ez részben annak köszönhető, hogy Chad Stahelski – aki mind a négy John Wick-filmet rendezte – tapasztalt kaszkadőr. Stahelski körülbelül harminc éve van a szakmában. Olyan filmeken dolgozott, mint a Deadpool 2, a The Expendables, a Constantine és a The Crow – a hírhedt produkció, amely Brandon Lee halálához vezetett -, valamint mindhárom eredeti Mátrix-film. Stahelski kaszkadőrként és kaszkadőrkoordinátorként szerzett tapasztalata nem csak azt jelenti, hogy tudja, hogyan kell hatékony akciójeleneteket készíteni. Azt is jelenti, hogy tudja, milyen veszélynek vannak kitéve a színészei és a stábja. Illetve, hogy hogyan lehet ezt a veszélyt a lehető legjobban csökkenteni.

Igaz, a John Wick-filmek nem bizonyultak halálosnak, még a legéberebb stáb is csak ennyit tehet a katasztrófa elhárításáért. A ComicBook.com-nak adott nemrég interjújában Reeves elárulta, hogy a kevés forgatási baleset egyikének ő volt az oka. „Ami a baleseteket illeti: Egyszer elkövettem egy hibát – felvágtam egy úriember fejét. Szóval ez tényleg k*****ott szívás volt (elnézést a kifejezésért). De ezen kívül – ó, egy fickót elütött egy autó. A kocsiban volt, úgyhogy kórházba kellett vinni, de rendbe jött.”

Bár a balesetek elkerülhetetlenek, Stahelski nem veszi őket félvállról: a John Wick 4 rendezője az év elején beszélt arról, hogy nem hajlandó valódi fegyvereket használni a forgatáson.

Ezt a nyilatkozatot Alec Baldwin új-mexikói Santa Fe megyében történt esetére reagálva tette. Baldwin 2021-ben elsütött egy kelléknek szánt revolvert a Rust forgatásán. Ennek következtében Halyna Hutchins operatőr halálosan megsebesült. Baldwint 2023. január 31-én kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg.

Szerencsére a John Wick: Chapter 4 forgatása komolyabb sérülések nélkül fejeződött be. A trailerekben látható összes haláleset és sérülés fiktív maradt – bár kétségtelenül valósnak fognak tűnni, amikor a nézők a mozikban is szemtanúi lesznek.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu