Túl korán kongattuk meg a vészharangokat a PlayStation VR2 felett?

Lehet, hogy a Sony lassan két hónapja megjelent virtuális valóság-headsetje mégsem teljesít olyan kritikusan gyengén. Sajnos még mindig csak találgatni tudunk az értékesítések kapcsán…

 

Régebben több esetben is beszámoltunk a PlayStation VR2-ről. Például arról írtunk, hogy a Sony állítólag valamelyest (20%-kal) redukálta a PSVR2 legyártandó készletét, majd az is megfordult a hírek között, hogy egy elemző szerint a Sony-nak jelentősen csökkentenie kell a készüléke árát, hogy ne legyen hatalmas kudarc a termék. (Annyiban egyet tudunk érteni, hogy a PlayStation VR2 ne legyen DRÁGÁBB a PlayStation 5 Standard Editionnél, ugyanis jelenleg ez a helyzet, akármennyire is nehezen hihető…)

Szóval eddig azt hallottuk, hogy március végéig 270-300 ezer eladást hozhatott össze a PlayStation VR2 (tehát kicsivel több mint egy hónap alatt ennyi fogyhatott belőle), de az Insider Gaming szerint máshogy kellene megközelíteni a becsült adatot. Ha ennyit tényleg elért a Sony headsetje, akkor ez az egyik legjobb VR-headset rajt lehet. A Twitteren felbukkant egy táblázat is a többi készülék eredményeivel, és ez más fényben tünteti fel a PlayStation VR2-t…

A Steam Index az első hónap után 46 ezer eladást hozott össze, míg a Pico4 (a kínai kommunistákhoz „bekötött” ByteDance, akiké TikTok is…) 47 ezer értékesítést kuporgatott össze magának. Ezekhez képest a Sony készüléke utcahossznyi előnyt hozhatott össze. Az Oculus Rift három hónap után is csak 145 ezer értékesítésnél járt, az Oculus Quest 2 (vagy Meta Rift, Meta Quest… bleh) négy hónap után 425 ezret tett az asztalra. Ehhez képest a PlayStation VR2 jó tempót diktálhat. Közvetlen összehasonlítási adatunk is van: a PlayStation VR 4 hónap után 920 ezer eladást hozott össze.

Ha 270-300 ezerrel számolunk, akkor ez az egyik legjobb VR-headset rajt, és a kábeles headsetek között az első hónapban a legjobb eredmény lehet a PlayStation VR2-é. A Sony következő üzleti jelentése napokon belül jöhet. Itt mindenféleképpen mondaniuk kell valamit hivatalosan is.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu