Kojima fájlalja, hogy a Metal Gear Solid 4 „digitális harctere” megvalósult

Pedig a Metal Gear Solid 4: Sons of the Patriots tizenöt éve jelent meg; ennyit fejlődött a technológia két konzolgeneráció alatt!

 

Kojima Hideo hiába dolgozott a Snatcheren vagy a Policenautson, a legtöbben a Metal Gear miatt ismerik a japán zsenit. A játékok több dolgot is megjövendöltek: az információs kor bizonyos problémáit (Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty), Guantanamo Bay-t (Metal Gear Solid V: Ground Zeroes), és a nemzetközi konfliktusok ciklusainak megtörhetetlenségét (Metal Gear Solid V: The Phantom Pain). Bár Kojima sci-fiként képzelte el a témákat, mégis sokszor elég ijesztően bekövetkezett, amiről a játékai beszéltek.

A Metal Gear Solid 4 teljesen érthetetlenül PlayStation 3-exkluzív a mai napig is (a Konami érthetetlen lépéseinek egyike…), és ebben egy korosabb Solid Snake-et irányíthatjuk 2014-ben. Egy polgárháborúban találja magát a magán katonai cégek (PMC-k = Private Military Companies) között: „A Metal Gear Solid 4 a proxy-háborúk és háborús gazdaságok következő generációját mutatja be, amelyet pilóta nélküli fegyverek és PMC-k folytatnak. Egy olyan jövőt, ahol a felek nem harcolnak közvetlenül egymás ellen, hanem drónok, proxy-katonák és vállalatok képviselik őket. Ebben a jövőben azok, akik fegyvereket adnak el vagy bérelnek, SOP-kat vezetnek be, hogy teljes mértékben átvegyék az irányítást a csatatér felett. Megjelenik a „fegyvermosás” fogalma is, amely lehetővé teszi a feleknek, hogy kibújjanak az SOP-ok alól. Az SOP-k visszaszorításával a csatatér is ellenőrizhetővé válik. A Metal Gear Solid 2 a digitális társadalom felébresztéseként szolgált, de az MGS4 a csatatér digitalizálásáról szól. Drónok, SOP-k, fegyverek személyi azonosítása, fegyvermosás stb. A huminttól a siginten át az osintig. Ez már nem sci-fi,” írta Kojima .

Egy kisebb magyarázat. Az SOP kifejezés nem a Standard Operating Procedure-t (katonai kifejezés, magyarul szabványos működési eljárást jelent), hanem a Sons of the Patriots kezelési rendszert jelenti, ami szabályozza, segíti, és irányítja a PMC-s katonákat. Snake a Metal Gear Solid 4-ben nem tudja a legyőzött katonák fegyvereit használja azok lekódolása miatt, de Drebin, a fegyverkereskedő az azonosító chipeket lecserélheti, hogy alkalmazhassuk a fegyvereket. A Humint a Human intelligence, az emberi intelligencia, tudás fogalmát takarja. A Sigint a Signals intelligence-et jelenti (hírszerzés a például rádión keresztül történő kommunikációba való belehallgatással). Az Osint pedig az open-source intelligence rövidítése: nyílt, bárki által elérhető forrásokból való információszerzést jelent.

Ijesztő, de igaza van.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu