PlayStation VR2: végre egy jó hírt kaptak a virtuális valóság-szettek rajongói!

TECH HÍREK – A PlayStation VR2-t érintő frissítések kiválóak lehetnek a PlayStation játékosok számára, és akár meg is változtathatják a VR platform helyzetét.

 

 

A PlayStation VR2 hamarosan elérhető lesz a helyi boltokban. Ez kiváló hír lehet azoknak, akik szeretnék beszerezni az új VR headsetet. A Sony pénzügyi jelentései szerint a PS VR2 jelenleg csalódást keltő eladásokkal küzd. Ez a lépés segíthet a cégnek abban, hogy a terméket előrébb vigye, és elérje a várt eredményeket.

Március végéig kevesebb mint 300 000 darabot adtak el a PS VR 2-ből, szemben a Sony várakozásaival, miszerint 2 millió darabot adhat el ebben az időszakban, valamint az első PS VR modell sikerével való összehasonlításokkal.

A bevezetés jelen pillanatban pénzügyi katasztrófának tűnik. Eredetileg még az is felmerült, hogy a PS5 sikere kikövezhette volna az utat egy jó PS VR2 debütáláshoz. A valóság azonban az, hogy a piac küszködik, valószínűleg az 550 dollárért árult headset magas ára miatt. Illetve, amiatt is, hogy milyen lassan történik a VR adoptálása.

Most a Sony bejelentette, hogy a helyi kiskereskedők hamarosan árulni fogják a PS VR2 headseteket. Azt azonban még nem tudni, hogy hány üzletben kapják meg a termékeket a következő hetekben. A bejelentés szerint a játékosoknak a helyi boltokban kell tájékozódniuk a termék elérhetőségéről.

Ez a változás potenciálisan megfordíthatja az eladásokat. Ugyanis minden Sony-rajongó számára egyszerűbbé válik, hogy a készüléket a lakóhelyéhez közeli játékboltban szerezze be. Ez azonban messze nem garancia a pénzügyi sikerre. Nemrégiben még olyan pletykák is felröppentek, hogy a Sony esetleg visszavágja a PlayStation VR2 headsetek gyártását. Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője például azt sugallta, hogy a Sony kevesebb készüléket gyárt, és akár 20%-kal is visszavágja a termelést.

Kuo szerint az összes VR-eszköz jelenleg nem fogy túl jól, ami miatt messze nem az a „sztártermék”, aminek sok vállalkozás hitte őket.

Ezeket a pletykákat azonban a Sony nem erősítette meg. A kezdeti rossz indulás ellenére a PS VR2-nek jelenleg is van egy szolid játéklistája. A legmélyebb élményt nyújtó PS VR2 játékok közé tartozik például a Horizon Call of the Mountain, a Kayak VR: Mirage és a Gran Turismo 7. Tehát azok a PlayStation-játékosok, akik még nem rendelkeznek a fejhallgatóval, potenciálisan elég jó és változatos élményben részesülhetnek, különösen, ha még nincs más VR-eszközük.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu