A Mandalóri: biztosnak hitt elmélet dőlt meg a leendő filmmel kapcsolatban!

MOZI HÍREK – Habár sokan azt hitték, hogy A Mandalóri korszaka az Első Rend megalakulásával véget ér, a hivatalos Star Wars idővonal ezt most alaposan megcáfolta…

 

 

Az egyik legnagyobb elmélet A Mandalóri-érát lezáró film és az átfogó saga végével kapcsolatban nemrég ellehetetlenült. Ahogy a „Mandoverse” kibővül Ahsokával és a Skeleton Crew-val, úgy tűnik, hogy a nagy narratíva egyre világosabbá válik. A birodalmi maradványok és Thrawn nagyadmirális újbóli bemutatása kétségtelenül komoly szerepet fog játszani a következő évadokban és A Mandalóri filmben. Ez sokakat arra enged következtetni, hogy az itt bemutatott korszak végjátéka az Első Rend megalakulása és az Új Köztársaság további bukása lesz.

Végül is A Mandalóri 3. évadának 7. epizódjából kiderült, hogy Brendol Hux, az Első Rend tábornokának, Armitage Huxnak az apja, ebben az időben a saját birodalmi frakcióját vezette, és komolyan részt vesz a „Nekromanta projektben”, ami kapcsolatban állhat Palpatine visszatérésével.

Ez érthető módon ahhoz a széles körben elterjedt hiedelemhez vezetett, hogy a nemrég bejelentett film a túlélő birodalmi maradványokból az Első Rend hivatalos megalakulásával zárul. Megalapozva ezzel a Star Wars folytatás-trilógiáját. A Star Wars-idővonalról szóló új, kanonikus információk azonban megerősítették, hogy lehetetlen lenne, hogy az Első Rend megalakuljon a saga végéig. Hacsak nem egy hatalmas időugrásról van szó.

 

Az Első Rend hivatalosan jóval A Mandalóri korszaka után alakult meg

 

A sorozat 1-3. évadának eseményei nagyjából az ABY (a yavini csata, vagyis az Egy új remény cselekménye után) 9-11. év között játszódnak. Jelenleg nehéz pontosan meghatározni a pontos időkeretet. Ugyanis a széria alkotója, Jon Favreau ragaszkodik ahhoz, hogy jó néhány év telt el A Mandalóri 1. évad és a Boba Fett könyve eseményei között. Azonban a nemrég megjelent Star Wars: Timelines könyv megismétli, hogy ezek az események mind egy éven belül történtek. Kihagyva a Boba Fett és a 3. évad közötti időt.

Ami viszont megerősítést nyert, az az, hogy a birodalmi maradványok csak 21 ABY előtt egyesültek igazán, legalább 10 évvel A mandaloriak eddig bemutatott eseményei után!

Nem valószínű, hogy A Mandalóri 4. évada vagy akár a film ilyen hatalmas időugrást tartalmazna. Ez megnehezítené a többi sorozat számára, hogy lépést tartson. Ráadásul túl sokat hagyna figyelmen kívül a Mando és Grogu közötti kapcsolatból. Ehelyett sokkal valószínűbb, hogy a széria további részei és a korszak filmje a Star Wars kanonikus adaptációjával, A Birodalom örökösei történetszálával foglalkozik majd. Ez az, amit Ahsoka megalapoz, és a későbbi sorozatokban folytatódnia kell. Thrawn nagyadmirális minden bizonnyal elég komoly fenyegetés ahhoz, hogy egy ilyen fontos történetszálat hordozzon. Kár lenne, ha ez csak az Ahsoka-sorozatra korlátozódna.

 

A Star Wars már elhintette, hogyan ér véget A Mandalóri korszaka

 

Ha valóban A Birodalom örökösei a minta, akkor már kiderült, mi lesz a szériák korszakának legvalószínűbb befejezése. Bár a birodalmi maradványok egy ideig virágozhatnak Thrawn nagyadmirális parancsnoksága alatt, ismét le kell őket győzni és szét kell szórni a galaxisban. CSak így lesz képes az Első Rend feltámadni a hamvaikból.

10 év különbség a korszak és a megerősített év között, amikor a birodalmi maradványok egyesülnek, hogy az Első Renddé váljanak, rengeteg időt hagy nekik, hogy átcsoportosuljanak és erőforrásokat gyűjtsenek.

A Csillagok Háborúja: Az ébredő Erő 34 ABY-ban játszódik. Ez 13 évet adna az Első Rendnek arra, hogy erőforrásokat gyűjtsön. Valamint, hogy olyan kellemetlenséggé váljon, ami miatt Leia Organa tábornok eléggé aggódott ahhoz, hogy létrehozza az új Ellenállást. Ez az idővonal tűnik a leglogikusabbnak. Ráadásul biztosítja, hogy A Birodalom örökösei történetszál és általában a Mandoverse megkapja a saját szilárd narratíváját és következtetéseit anélkül, hogy teljesen elkötelezné magát az Első Rend felemelkedése mellett. A legfontosabb dolog, amivel A Mandalóri 4. évadának és a filmnek foglalkoznia kell, azok a baljós előjelek. A Birodalom egy időre ismét legyőzhető, de valami új lappang a mélységben…

Forrás: Esquire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu