Máris feltörték a PlayStation VR2 hardveres hitelesítését!

Ezzel meg lehet könnyíteni a jövőben, hogy a Sony virtuális valóság-headsete PC-n is használható lehessen.

 

Két és fél hónapja kapható a PlayStation VR2, aminek eladási adatairól eddig nem beszélt a Sony (holott a negyedéves üzleti jelentésük során számítottunk volna valami adatra!), de ami késik, nem múlik. Addig viszont vannak más fejlemények a VR-headset körül. A Meta Questtel szemben sokkal bonyolultabb PC-n használni a Sony készülékét, de már megtörtént az első lépés a siker felé. A NeoGAF fórumon ugyanis felbukkant egy topic, ami arról szólt, hogy feltörték a PlayStation VR2 hardveres hitelesítését.

Erről iVRy publikált egy képet a Twitteren, és ő jártas a virtuális valóságban, ugyanis egy olyan Steames applikációt hozott létre, amivel kényszeríteni lehet a VR-headsetek használatát a programokban. A feltörést elvégző személyek viszont nem hajlandóak nyilvánosan beszélni arról, hogy miképp érték el ezt az eredményt (a Sony ugyanis szinte azonnal egy pert akasztana a nyakukba…), de iVRy annyit elmondott, hogy a PlayStation VR2 rendszere eléggé zárt, és a Sony még kizárhatja őket, ha a Sony a kiegészítők hitelesítését módosítja a PlayStation 5-ön, de szerinte erre nem sok esély van, ugyanis erre bátorítaniuk kellene a céget, mert jelenleg csak annyiról van szó, hogy a fogyasztók PC-n is használhatják a headsetet.

A headset valamilyen kompatibilitási drivert kaphat, ahogy anno a DSX és a DS4Windows felbukkant. Ezekkel lehet a PlayStationös kontrollereket a nem támogatott játékokban (pl. az első Overwatchban) használni. A PlayStation VR2 ilyen driverrel nem rendelkezik, és ennek létrehozása is időt igényel, ugyanis vissza kell fejteniük az USB-s protokollokat. Ez összetett, és sok találgatást igénylő feladat, plusz ehhez drága hardverre is szükségük lenne. Az egész elképzelést még felboríthatja a Sony, ha a cég maga egy hivatalos drivert tesz közzé, amivel a PlayStation 5-ön kívül is lehetne VR-játékokhoz (pl. az első PlayStation VR-hoz!) alkalmazni a PlayStation VR2-t.

Majd meglátjuk, hogy iVRy-ék, esetleg a Sony hozza először nyilvánosságra a PlayStation VR2 PC-s támogatáshoz kellő eszközkészletet…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu