Tizenhárom év után PC-n is játszható a DOOM II RPG!

Igen, RPG! Az id Software IP-jének volt egy kisebb szokatlan kitérője, amire érdemes visszaemlékezni.

 

2005-ben jelent meg a DOOM RPG az akkori mobiltelefonokra. Érthető, hogy a játék miért született: akkoriban a kissé horror stílusban hajló Doom 3-nak nagy hírneve volt, és John Carmackék megmutatták, hogy az id Tech 4 engine (amit a Doom 3 használt először) mennyire ütős lett. A mobilosokat sem akarták Doomguy (avagy Doom Guy) nélkül hagyni. Ennek eredménye lett a kizárólag lövöldözés helyét kissé RPG-s elemekkel tervező DOOM RPG, amikor még nem volt holmi iPhone sem a piacon. Mivel akkora sikert aratott a játék (amiből tavaly egy csapat megvalósította a PC portot közel tizenhét évvel az eredeti megjelenés után), természetes volt, hogy készült egy folytatás belőle.

A Gen.Inc. állt a DOOM RPG PC-s átirata mögött, és most a 2010-ben megjelent második részt is áthozták, és a Doomworldön meg is találhatjuk a második rész kódvisszafejtett változatát. Kicsit persze dolgozni kell azon, hogy működésre tudjuk bírni. Fel kell telepíteni az OpenAL 1,1-et, és a DOOM 2 RPG iOS-es, .ipa kiterjesztésű fájljára is szükségünk lesz. Ezt pedig az Internet Archive-on fellelhetjük. Mivel a játék a modern iOS-en nem futna (holott még mindig meg lehet az Apple App Store-on találni), így abandonware-nek mondhatjuk a játékot.

A PC-s port természetesen maga mögött hagyta az érintőképernyős irányítást, így helyette az egeret és a billentyűzetet kell használni. Eleinte kissé szokatlannak hat, mert egy dungeon cravlwer műfajú játékról van szó, nem pedig egy FPS-ről, de egyedi élményt kapunk egy ismert franchise-ból, csak egy kissé más irányt követve. (Sokkal nagyobb eltérés, mint amit a Quake III Arena PS2-es portja, a Quake III Revolution mutatott a maga… sztorijával, mert olyasmi is volt neki.)

Mihez kezd ezek után a Gen.Inc? Le fogják zárni a trilógiát, ha az eddigieket követik, és mivel már posztoltak egy képet róla, utaltak arra, hogy a Wolfenstein RPG-t is áthozzák PC-re. Olyan is volt.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu