[XGS 2023] Bájos előzetest kapott az új Fable! [VIDEO]

A legújabb Fable-játék végre egy igazi trailert kapott, amelyben nem minden az, aminek látszik…

 

 

A Fable trailere úgy kezdődik, hogy egy szájbarágós interjút láthatunk egy fickóval. Az illető egyszerűen csak a zöldségeit akarja termeszteni egy fantasztikus világban. Ám nem sokkal később kiderül, hogy valójában ő az óriás a Jack and the Beanstalk (magyarul Az égig érő paszuly) című meséből. Egy hősökkel és szörnyekkel teli fantáziavilágról beszél, mielőtt megzavarja egy kalandor, akit szét kell zúznia. A trailer nem igazán mutatott játékmenetet. Azonban jelezték, hogy minden, amit láttunk, játékbeli felvétel volt, így elég látványosnak tűnik.

Már 13 éve, hogy a Fable III, a Fable-sorozat utolsó fővonalas belépője megjelent, méghozzá, Xbox 360-on, ami már önmagában mutatja, milyen ősi eseményről beszélünk.

A játéknak ugyebár látszólag Fable 4-nek kellene lennie. Azonban a Playground Games fejlesztői úgy döntöttek, hogy nem adnak számot a címhez. Remélhetőleg azért nem fogjuk összetéveszteni ezt az epizódot a játék 2004-es részével. Akkoriban a széria fejlesztését Peter Molyneux és a Lionshead Studios vezette.

2006-ban a Microsoft felvásárolta a stúdiót. Molyneux 2016-ban távozott (és most NFT játékokat készít). A stúdió végül még ugyanabban az évben bezárta kapuit. Azóta nem kapott új játékot a széria. Legalábbis, ha nem számítjuk bele a 2017-ben megjelent Fortunes nevű gyűjtögetős kártyajátékot. A 2023-as epizód remélhetőleg visszatér a régi formájához. Mire számítunk? Fantasztikus lényekre, jó/gonosz erkölcsi rendszerre, és – ami a kedvencem – arra a lehetőséggel, hogy lemondhatunk mindenről, amit előbb említettünk, hogy egy szerény földesúrként zsigereljük ki vidám népünket.

A Fable elérhető lesz a Game Pass-on is, de hogy ez mikor történik – illetve, hogy mikor jön ki a játék – , azt még nem tudjuk.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu