Diablo IV: egy híres színész szállt vitába a Blizzarddal a játék miatt!

A népszerű színész és tévés személyiség, Whoopi Goldberg arra kéri a Blizzardot, hogy válaszoljon a Diablo IV-gyel és annak megjelenésével kapcsolatos legutóbbi panaszaira.

 

 

Whoopi Goldberg egy Instagram-posztban jelezte, hogy még mindig mérges a Blizzardra a Diablo IV miatt. Talán sokak meglepetésére Goldberg imádja a Diablo franchise-t, és a Mac-jén is játszani akart a játékkal.

Június 7-én Goldberg megosztott egy feldúlt üzenetet a Diablo IV-gyel kapcsolatban, amelyben jelezte, hogy nem tudta, hogy a játék nem kompatibilis a Mac-ekkel.

Köztudott, hogy a Mac nem igazán játékra készült. Összességében nagyon korlátozott támogatással rendelkezik, ha videójátékokról van szó. A Diablo III azonban támogatott Mac-en, de úgy tűnik, nem nézett utána előzetesen, hogy a Diablo IV is az-e. Ezért kérte a Blizzardot, hogy ő és más Apple-felhasználók is játszhassanak vele az általuk preferált platformon.

Goldberget láthatóan eléggé feldühítette, hogy a Blizzard nem kereste meg őt a Diablo IV megvásárlásával kapcsolatban. Egy Instagram-posztban, miközben egy előadásra készült, kijelentette, hogy rájött, hogy még mindig mérges a „Blizzard Entertainmentre, mert [ő] még mindig [nem] hallott felőlük”. A posztból nem derül ki azonnal, hogy kapcsolatba lépett-e a Blizzard Supporttal. Illetve, hogy kért-e visszatérítést. Goldberg azonban jelezte, hogy vissza akarja kapni a pénzét, ha nem kapja meg a játékot, konkrétan a Macjére. „Megértem, hogy azt akarják, hogy Xboxra szerezzem be, de vissza akarom kapni a pénzem – ha nem adják meg a játékomat… Úgy érzem [hogy] kedves vagyok ezzel kapcsolatban, de sok ember feldúlt, hogy nem azt kapták, amit ígértek nekik”.

A beszélgetés során azt is elmondta, hogy úgy érzi, megilleti egy bocsánatkérés. Azután hozzátette: „A játékomat akarom. Vissza akarom kapni a pénzem. Kérem, Blizzard, szeretlek titeket, ez most egy kicsit kicsúszott a kezünkből”. Azonban megint csak nem világos, honnan ered a cég és Goldberg közötti konfliktus. Különböző támogatási és fogyasztói rendszereket alkalmazhatna Goldberg ezzel kapcsolatban. Még úgy is, hogy technikailag egyféleképpen lehet játszani a Diablo IV-et Macen. Van egy új játékkompatibilitási réteg a MacOS-en, amit ő például használhatna. Ugyanakkor ez nem éppen hivatalos.

Végső soron nem valószínű, hogy a játék Mac-re is megjelenik, főleg nem mostanában, hiszen a platformok bővítése nem olyan egyszerű, mint egy kapcsoló átkapcsolása.

Bár összességében furcsa helyzet, nem meglepő, hogy Goldberget és vélhetően más híres embereket is csábít a játék. A Diablo IV megjelenése óriási sikert aratott, gyorsan a Blizzard eddigi leggyorsabban fogyó játéka lett.

Forrás: EW

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu