Még júniusban megjelenik a The Callisto Protocol „utolsó fejezete” [VIDEO]

A korábban a Dead Space alkotójaként tündöklő Glen Schofield játékának sztori DLC-je először PlayStation platformokon lesz elérhető.

 

Igen, még ma is hallani olyan megállapodásról, hogy nem egy játék van ideiglenes exkluzivitásban, hanem annak megjelenés utáni tartalmai. Régebben ilyesmit gyakran hallottunk a Call of Duty-játékok kapcsán, hiszen a PlayStation 4-en az Activision Blizzard általában egy hónapig exkluzívként adta ki a plusz pályákat, és csak utána jöhetett szóba az Xbox One és a PC. Ilyesmit hozott össze a Striking Distance Studios és a The Callisto Protocolt kiadó Krafton is, de azért itt nem ekkora időtartamról van szó.

A Twitteren ugyanis azt olvashatjuk, hogy a Final Transmission névre elkeresztelt utolsó DLC (a neve is erre utal: utolsó adás, közvetítés) lesz a The Callisto Protocol utolsó, szívdobogtató végső fejezete, ami PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en június 27-étől lesz elérhető, és csak június 29-étől játszható Xbox Series-en, Xbox One-on, illetve PC-n. Azaz negyvennyolc órás exkluzivitásról van szó. Ha egy forradalmi játékról lenne szó, még ezt a két napot is meg tudnánk érteni, de a The Callisto Protocol kapcsán nem ez a fogalom jut az eszünkbe…

2022-ben sok olyan AAA játék jelent meg, ami nem hozta az elvárásokat. Ezt lehet a pandémiára fogni, vagy inkább arról van szó, hogy a játékiparra ráférne egy olyan bezuhanás, ami 1983-ban térdre kényszerítette az amerikai piacot, hiszen manapság egyre több kiadó erőlteti az élő szolgáltatásos, folyamatos internetkapcsolatot igénylő live service modellt, hogy még csak véletlenül se lehessen a játékot megőrizni a jövőnek. Ezt tetézi PC-n a Denuvo DRM is, amit a The Callisto Protocol használ (és mindössze egy héttel a játék megjelenése előtt derült ki). Talán emiatt is hallottuk, hogy a megjelenés után csalódást keltő értékesítéseket hozott össze Schofield játéka, így nem hozta be a 162 millió dolláros költségvetést.

Így nehezen fog összejönni az 5 milliós eladási cél, sőt, a 2 millió is nehézkes feladat lesz. De ez már az ő bajuk.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu