Diablo IV: végre véget érhetett a brutális hétvégi DDoS támadás?!

A Diablo IV és más Battle.net játékok újra elérhetőek online a brutális hétvégi DDoS támadás után! A problémák szombat este kezdtek jelentkezni, a Blizzard pedig vasárnap reggel ismerte el a támadást.

 

 

Helyi idő szerint tegnap 13:18-kor a Blizzard bejelentette, hogy a Battle.netet érintő elosztott szolgáltatásmegtagadásos (DDoS) támadás véget ért. A Blizzard először a Twitteren ismerte el a Diablo IV és más játékok elleni támadást még 10:24-kor. A Kotaku beszámolója szerint a cég már a játékon belül is figyelmeztette a játékosokat a támadásra. Azonban a Diablo subredditre írt bejegyzésekből kiindulva a játékban már szombat este is jelentős problémák voltak.

Június 24-én késő este a Diablo subredditen kezdtek megjelenni a játék szerver állapotát megkérdőjelező bejegyzések. Humdot, Angry-Gargoyle és feiergiant felhasználók hozzászólásai mind arról panaszkodtak, hogy a szerver előre be nem jelentett leállásnak tanúi. Míg MustaKotka megjegyezte, hogy a Diablo II Resurrected is kapcsolódási problémákkal küzdött. Az Overwatch 2 is hasonlóan érintett volt MageWithoutMP Overwatch subredditen megjelent bejegyzése szerint.

Nem világos, hogy ki állt a támadás mögött, és miért állt le, amikor leállt. A Blizzard bejelentése, miszerint „A DDoS-támadások, amelyeket figyeltünk, véget értek”, úgy hangzik, mintha a támadók saját akaratukból hagyták volna abba. A DDoS-támadás fertőzött eszközök hálózatát használja egy szerver túlterhelésére, és fegyverként használható az egyéni felhasználóktól kezdve a hatalmas online szolgáltatásokig terjedő célpontok ellen. A támadás hétvégi időzítése alapján úgy tűnik, hogy a támadás célja az volt, hogy a lehető legtöbb Battle.net-felhasználót érintse.

A Diablo IV élő szolgáltatása, állandóan online jellege miatt a játékosoknak nemigen volt más lehetőségük, mint kivárni a támadást. Amint az köztudott, a játékban nincs offline mód. Ez még a kapcsolati problémákat és a DDoS-támadásokat leszámítva is jelentős problémák forrása lehet. A játékosok jogos elégedetlenségéről nem is beszélve…

Forrás: Twitter, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu