Jaskier, a dalnok kifecsegte volna, ki lehet a következő új karakter a The Witcher sorozatban?!

MOZI HÍREK – A The Witcher sztárja, Joey Batey, aki a bárd Jaskier-t alakítja, gondoskodott arról, hogy egy fontos karakter átkerüljön a könyvből a képernyőre.

 

 

A The Witcher 3. évada egy gazdag karakterekkel teli világba dobja be a nézőket. Köztük lehet egy olyan karakter is, akinek esetében Jaskier színésze, Joey Batey ragaszkodott hozzá, hogy a könyvekből átkerüljön. A széria 3. évada konkrétan Andrzej Sapkowski sorozatának második regényén, a Time of Contempt-en alapul. (Magyarul A megvetés ideje címet viseli és kronológiai sorrendben a negyedik történet.)

A történet nagyrészt Ciri, mint főszereplő körül forog, ami a készítők ígérete szerint hű marad a The Witcher-könyvekhez.

Most, hogy Ciri a saját lábára állt, nagyobb mozgástere lesz az életének. A könyv középpontjában Cintran hercegnőjének küzdelme áll, amit a mágiája hasznosításával vív. A cím találó, az új évad forrásanyaga tele van tragédiával és nehéz döntésekkel. De Batey vágya, hogy egy konkrét karaktert szerepeltessen, sokkal személyesebb volt.

„Ragaszkodtam hozzá, hogy egy könyvbeli karaktert tegyünk bele” – mondta Batey a GamesRadar+-nak adott interjújában. „Azt mondtam, hogy >>Kérlek, Vespula is legyen benne, kérlek<<.” Vespula, Jaskier szeretője, egy olyan karakter volt, akivel Batey a meghallgatás során ismerkedett meg. „Van ez a jelenet a könyvből, és nagyon jó volt visszatérni hozzá, és a jelenet Vespulával az a jelenet, amivel öt évvel ezelőtt meghallgatáson voltam. Szóval tényleg úgy éreztem, hogy bezárult a kör, és nagyon beleéltem magam a karakterbe.”

Vespula már átlépte a médiumokat a könyvformától a játékig. Jellemzően látható, ahogyan kiabál Kökörcsinnel, amiért más nőket üldöz. Továbbá serpenyőket vág hozzá. A bevonása mindenképp több ízt ad Jaskier háttértörténetének. Más könyvbeli és játékbeli karakterek is nagyobb szerepet kapnak az új évadban. A 2. évadban röviden látható Philippa Eilhart, amikor nem a megszokott bagoly alakjában van, sok szálon fog mozogni.

A rajongók végre láthatják a tavalyi évadban említett redaniai Radovid herceget is, aki konfliktusba kerül a The Witcher problémás elfjeivel.

A 3. évad lehetőséget ad a The Witcher világának kibővítésére. Kevésbé valószínű, hogy a könyvek rajongóit feldühíti a hibás változtatásokkal. Bár Vespula nincs annyira kiteljesedve, mint Philippa vagy Dijkstra, fontos funkciót tölt be. Az első két évadban Jaskier alig kapott elég képernyőidőt ahhoz, hogy főszereplőként funkcionáljon. Geralt az 1. évadban elbocsátotta őt, és csak a 2. évad felénél bukkan fel újra. Vespula bevonása Jaskiernek több belső életet és esélyt ad arra, hogy Geralt támogatásán és a comic relief-funkción túl is legyen valami szerepe.

Forrás: GamesRadar+

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu