Daredevil: mitől félti a franchise-t a sorozat egykori kaszkadőre?!

MOZI HÍREK – A Daredevil egykori kaszkadőre, Chris Brewster aggódik amiatt, amit a Marvel Studios művel a karakterrel.

 

 

A Pókember: Nincs hazaút című filmben és a She-Hulkban való rövid megjelenések, valamint az Echo című filmben való potenciális szerepvállalás után Charlie Cox által alakított karakter jövőre saját sorozatot kap az MCU-ban. A Daredevil: Born Again a Netflixen sikeresen futó sorozat után egy új történetet mutat majd be a Félelem Nélküli Embernek.

Azok után azonban, amit a Tatiana Maslany vezette She-Hulk-sorozatban csináltak a karakterrel, egyes rajongók aggódnak, hogy az új sorozat mennyire fog különbözni a Netflix-szériától, amely a szuperhős műfaj egyik legelismertebb produkciója volt.

Úgy tűnik, nem a rajongók az egyedüliek, akiknek kétségeik vannak azzal kapcsolatban, hogy a Marvel Studios mit fog kezdeni a karakterrel. Az Ikuzo Unscripted podcastnek adott interjúban a széria egykori kaszkadőre, Chris Brewster elmondta gondolatait arról, hogy a stúdió hogyan közelít a karakterhez, és milyen különbségek vannak a Netflixszel:

„Most, hogy az MCU átvette a karaktert, szerintem nagyon-nagyon ártanak neki. Ha megnézed a She-Hulkot, a Daredevilből rajzfilmet csináltak. Az egész animált és rosszul néz ki. Tudod, én szeretem a CG-t, hogy fokozza a valódi mozgást, de ha nincs valódi mozgás, akkor csak egy rajzfilm lesz belőle. Ez csak CG, nincs súlya. Daredevil akciója mindig is azért volt olyan jó, mert zsigeri volt. Érezted, amit Charlie érzett, az alakítása és az akció közbeni jelenléte között. És amit láttál, azt tényleg láttuk. Valakit fel kellett kötnünk egy drótra, kellett valami, ami fokozza a mozgást. De ez nem egy rajzfilm volt. Ez élőszereplős volt. És az élőszereplős filmek energiáját soha nem lehet elérni. Úgyhogy szerintem a She-Hulk egy hatalmas visszalépés volt a mozgást és az akciót illetően.”

 

Chris Brewster szerint a Marvel Studios hibázott a Daredevil-lel.

 

Az interjúban Brewster egy másik okot is elárult, amiért szerinte az MCU nem teszi jól a dolgokat a Daredevil-lel:

„Tényleg, tényleg nem akarják, hogy bármi is olyan legyen, mint a Marvel Netflix Daredevilje. Szóval, senki sem jön vissza, aki az eredeti sorozatban dolgozott, kivéve a szereplőket, akiket visszahoznak. És úgy értem, volt néhány igazán, igazán csodálatos ember, akik dolgoztak abban a sorozatban, és szerintem ők tényleg hozzátettek a sorozat varázsához. Szerintem a Marvel nagy hibát követ el, de mit tehetünk?”

Kétségtelen, hogy a Daredevil és a The Defenders univerzum sikere – annak ellenére, hogy egyes sorozatok, mint például az Iron Fist, elég sok kritikát kaptak – a mögöttük álló csapatnak köszönhető.

A Félelem nélküli ember akkori változatának másik nagy érvágása azonban Cox és a Vincent D’Onofrio által alakított gonosztevő értelmezése volt. Mindketten részei lesznek az új történetnek, ami máris garanciát adhat a minőségre.

Az is igaz, hogy a Marvel Studios által a történetekhez használt hangnem nagyon eltér a Netflix sorozataitól. Azonban más projektek, mint például az Amerika Kapitány: A tél katonája vagy a nemrég megjelent Secret Invasion bizonyítják, hogy képesek sötétebb és érettebb történeteket is elmesélni.

Ráadásul hamarosan új karakterek is érkeznek az MCU-ba. Ők továbbra is hozzájárulnak ehhez az elképzeléshez, hogy bővítsék a közönségüket és a megcélzott korosztályt, mint például a Deadpool 3 vagy a Penge. A Daredevil: Born Again igazodhatna ezekhez a történetekhez.

Forrás: Ikuzo Unscripted

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu