Miért változtatta meg George Lucas a Csillagok Háborúja egyik fontos elemét?

MOZI HÍREK – Az első Star Wars-filmnek nem volt címfelirata, amikor a mozikba került. Ám George Lucas később úgy döntött, hogy átnevezi a filmet „Egy új remény”-re.

 

 

A Star Wars alkotója, George Lucas megváltoztatta az első film címét A New Hope-ra. A döntése mögötti magyarázat nagyon érdekes. Lehet, hogy az epizódszámok és a feliratok ma már elengedhetetlen részei a Star Wars-sagának. Azonban ez nem így volt, amikor az eredeti film 1977-ben megjelent. Ez tükrözi Lucas eredeti elvárásait a Csillagok háborújával kapcsolatban. Valamint azt, hogy hogyan változtak meg a tervei, miután a film hatalmas siker lett. Az Egy új remény indította el a többféleképpen értelmezhető Star Wars-filmcímek hagyományát.

A Jedi visszatér, a Baljós árnyak és Az utolsó Jedi vagy különböző jelentéstartalmakkal, vagy olyan jelentéssel bírt, ami nem volt egyértelmű rögtön.

Az Egy új remény címére azonban akad egyértelmű magyarázat. Sőt, még arra is, hogy Lucas egyáltalán miért adta át a Star Wars új címét.

 

Miért nevezte George Lucas a Csillagok háborúját „Egy új remény”-nek?

 

Lucas azt akarta, hogy a Csillagok háborúja olyan érzést keltsen, mintha a közönség egy történet közepébe csöppent volna. Ez egyike annak a sok dolognak, ahogyan a Flash Gordon befolyásolta a Csillagok háborúja trilógiát. Mivel a nézők esetleg nem látták az előző epizódot, mindig volt egy nyitójelenet, amely elmagyarázta, mi történt legutóbb. Ezt Lucas minden Star Wars-film esetében átvette. Mire a Birodalom visszavág kijött, Lucas rájött, hogy Ben Kenobi és Luke apjának történetét is el lehet mesélni. Ezért a crawl elejére beillesztette az „V. epizódot”. Amikor 1981-ben újra bemutatták a Csillagok háborúját, Lucas a címhez hozzáfűzte a „IV. epizód – Egy új remény” szöveget.

 

Mi az az „Új remény”?

 

Mivel a galaxist a gonosz Galaktikus Birodalom uralja, az Egy új remény tökéletes cím egy olyan filmhez, amelyben a lázadók visszavágnak. Bár az „Új remény” eredetileg Luke Skywalker volt, az lett ő és Leia is, miután a Jedi visszatérben kiderült, hogy ikrek. Mindkét karakter a múlt sötétsége ellen felemelkedő új generáció szimbólumaként szolgál. Luke nagyszerű jedivé vált, és segített megváltani apját, míg Leia győzelemre vezette a Lázadást, és segített felépíteni az Új Köztársaságot.

Luke és Leia később átadta a tanultakat a „következő új reménységnek”, ahogy Lucas mondta.

Bár sok purista mindig is csak Csillagok háborújának fogja hívni a filmet, az Egy új remény mégis a legjobb cím volt, amit Lucas választhatott. Tökéletesen megragadja a film központi témáját. Leírja a karaktereket az útjuk minden egyes szakaszában, és az összes Star Wars-címet összhangba hozza egymással. A filmre A New Hope-ként hivatkozni egyszerűbb is, mint azt mondani, hogy Star Wars, ami a franchise bármelyik részére utalhat. George Lucas helyesen döntött, amikor az első Star Wars-film címét Új reményre változtatta, így az összes cím az eredeti trilógia történetét írja le.

Forrás: dorksideoftheforce.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu