Csúnyán elfajult a videójátékos vita: saját fiát lőtte le az anya!

Egy 34 éves anyát azzal vádolnak, hogy egy videójáték-konzol miatt kialakult vita során lelőtte 17 éves fiát.

 

 

A 34 éves Jaquana Butlert a Georgia állambeli Atlantából azzal vádolják, hogy egy videójáték-konzolon való veszekedés során lelőtte 17 éves fiát. Sajnos nem ez az első eset, hogy valaki megsérül egy videójáték miatti vita során.

Éppen a múlt hónapban két tinédzser fiú veszekedett egy PS4 konzol miatt, melynek során az egyik fiú elsütött egy fegyvert, és lábon talált egy 60 éves nőt. Más esetekben személyek vesztették életüket, miközben videójáték-konzolokat próbáltak vásárolni vagy eladni olyan embereknek, akiket online piactereken keresztül ismertek meg. Általában idegenek okoznak ilyen erőszakot egymásnak, ami különösen nyugtalanítóvá teszi ezt a legutóbbi esetet.

Az incidensről szóló különböző híradások szerint Butler és 17 éves fia valamilyen vitába keveredett egy videójáték-konzol miatt. A konkrét konzolt nem árulták el a hatóságok. Egyelőre az sem világos, hogy milyen jellegű volt a vita. Ettől függetlenül Butlert azzal vádolják, hogy többször is rálőtt a fiára.

A fiút jelenleg a Grady Memorial Kórházban kezelik, míg Butler ellen „súlyos testi sértés, gondatlan magatartás és gyermekekkel szembeni kegyetlenség” vádjával emeltek vádat, és a Fulton megyei börtönben tartják fogva.

Butler állítólag kiterjedt büntetett előélettel rendelkezik. Ez korábbi letartóztatásokat és vádakat is tartalmaz. A Daily Mail beszámolója szerint Butlert korábban „bűnösnek találták másodfokú gyermekkínzás, túlzott fizikai vagy mentális fájdalmat okozó gyermekkínzás és családon belüli erőszakos testi sértés miatt”, amiért hat év próbaidőre ítélték. A legutóbbi összetűzés a bűnüldöző szervekkel, a mostani incidenst megelőzően, amikor állítólag többször is rálőtt a fiára egy videójáték-konzol miatti vita során, tavaly áprilisban történt. Akkor Butlert egyszerű testi sértéssel vádolták meg.

Sajnos messze nem ez az első eset, hogy valaki súlyosan megsérül egy videójáték-konzol miatti vita során. Még 2021-ben egy texasi tinédzsert lőttek meg, miközben megpróbálta eladni PlayStation 5 konzolját. Ez akkor történt, amikor a PS5 konzolok rendkívül ritkák voltak. A COVID-19 járvány, a scalperek és egyéb problémák következtében. Ebben a helyzetben a vevő állítólag ki akarta rabolni a tinédzsert. Ám végül elmenekült a helyszínről, miután lelőtte őt, anélkül, hogy elvitte volna a készüléket. A Butler-féle incidens hasonló összefüggéseiről és arról, hogy állítólag miért lőtte le 17 éves fiát egy videójáték-konzol miatt, e cikk írásakor még nem adtak tájékoztatást.

Forrás: Daily Mail, Fox 5 Atlanta, Fulton County, WSB-TV

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu