Stranger Things: vajon mit várhatunk az 5. évad legendás vendégsztárjától?

MOZI HÍREK – A Stranger Things 5. évada nagy kockázatot vállal a szereposztásban, ami potenciálisan csalódást okozhat a nézőknek, különösen azért, mert egy 1980-as évekbeli sztárt választott.

 

 

A Stranger Things 5. évada néhány érdekes szereposztási kiegészítést tett. Tekintve, hogy mennyire kockázatos lehet, nehéz nem aggódni amiatt, hogy a szereposztási döntések csalódást okozhatnak a nézőknek. Az 1980-as évekre való popkulturális utalásaival a széria látszólag elsajátította a nosztalgia felkeltésének művészetét. A fiatalabb nézők közül sokan nem ismerik a 80-as évekre való visszautalások egy részét. A Netflix sci-fi-sorozata azonban úgy építi be az utalásokat a történetébe, hogy azok az „ál-ismertség” érzetét keltik, és felelevenítik saját elfeledett népszerűségüket. Az új évad egyik szereposztási döntése Linda Hamilton szerepeltetése.

Tekintve, hogy Linda Hamilton leginkább arról ismert, hogy ő játszotta Sarah Connort James Cameron 80-as évekbeli sci-fi főművében, a Terminátorban, nagyszerű hír, hogy a Stranger Things 5. évadában is feltűnik majd.

Azonban figyelembe véve, hogy a Stranger Things eddig is csak korlátozott szerepkörben mutatott be neves sztárokat, Linda Hamilton nem biztos, hogy olyan nagy szerepet kap az 5. évadban. Hamiltonhoz hasonlóan a Stranger Things is bemutatta Robert Englundot (a Rémálom az Elm utcában hírnevéből) Victor Creel szerepében a 4. évadban.

Sajnos ahelyett, hogy kiemelt, visszatérő szerepet kapott volna a sorozatban, csak két epizódban szerepelt. Ezt is elsősorban flashbackekben. Robert Englund korlátozott szerepe a 4. évadban azt sugallja, hogy Linda Hamilton valószínűleg hasonlóan rövid szereplést fog kapni az ötödikben. Nem lesz olyan jelentős szerepe, mint amire a közönség számít. A Duffer testvérek korábban kijelentették, hogy a ötödik évad nem fog új karakterekre fókuszálni. A jól ismert karakterek körül forog majd. Mindez megerősíteni látszik, hogy Linda Hamilton nem kap jelentős szerepet.

 

 

Stranger Things

 

 

Linda Hamilton kiemelt szerepet kell kapjon a Stranger Things 5. évadában

 

A Stranger Things 5. évadának kiemelt szerepet kellene adnia Linda Hamiltonnak. Ez így nemcsak egy újabb álnosztalgikus bólintás lenne a 80-as évek felé. Hanem a tehetséges színésznőnek is megadná a neki járó képernyőidőt. A Terminátor-franchise-ban játszott szerepének köszönhetően Linda Hamilton már jól megvetette a lábát a sci-fi műfajban. Ha jelentős karaktert játszik az ötödik évadban, akkor a Sarah Connor alakításában szerzett tapasztalatát és szakértelmét felhasználhatja. Így még nagyobb súlyt adhat a sorozat sci-fi elemeinek és karakteres ütemeinek. Arról nem is beszélve, hogy mivel a közönség már megszokta, hogy a sci-fi műfajban láthatja őt, jól illeszkedik majd a szereplőgárdába. A másik oldalon azonban Linda Hamilton szerepének csökkentésének is megvan a maga előnye.

Például lehetővé teheti, hogy a sorozat jobban összpontosítson az alapkarakterekre, ahelyett, hogy új történetszálakat és konfliktusokat kreálna új karakterek körül.

Ha az utolsó évadban egy új, kiemelkedő karaktert adnának hozzá a keverékhez, az is felhígíthatná az átfogó történetszál hatását. Azzal, hogy Linda Hamiton karaktere viszonylag kevesebb jelentőséget kap, a Stranger Things 5. évada megőrizheti a narratívák kohézióját. Ezzel kielégítőbb lezárást adhat a sorozatnak. A Netflix sorozata még korlátozott képernyőidővel is úgy tudja bemutatni Hamiltont, hogy hatékonyan idézze fel a 80-as évek sci-fi műfajára gyakorolt hatását. Egyben maradandó hatást hagyjon a nézőkben. Így az ötödik évad nem fogja elkótyavetyélni Hamilton tehetségét. Nem kockáztatja meg, hogy a többi elsődleges narratíva hatása csökkenjen.

Forrás: Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu