Painkiller: a Netflix új sorozata lerántaná a leplet az amerikai opioid-válságról?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Painkiller augusztusban mutatkozik be a Netflixen, a főszerepekben Matthew Broderick és Uzo Aduba látható majd.

 

 

A Netflix közzétette a Painkiller című új sorozat hivatalos trailerét. A Matthew Broderick és Uzo Aduba főszereplésével készülő sorozatot az Amerikát az elmúlt években sújtó valós opioid-válság ihlette. A limitált sorozat premierje 2023. augusztus 10-én, csütörtökön lesz a Netflixen. Egyelőre egy kis ízelítőt kaphattok a sorozatból, ha megnézitek a cikk végén található vadonatúj trailert.

A szinopszis szerint a Painkiller az események fiktív újratárgyalása, amely „az amerikai opioidválság eredetét és utóhatásait tárja fel, kiemelve az elkövetők, áldozatok és igazságkeresők történeteit, akiknek életét örökre megváltoztatta az OxyContin feltalálása. [Ez] a bűnözés, az elszámoltathatóság és a rendszerek vizsgálata, amelyek több százezer amerikait ismételten cserben hagytak.”

A Painkiller Barry Meier Pain Killer című könyve és Patrick Radden Keefe „The Family That Built the Empire of Pain” című New Yorker Magazine-cikke alapján készült.

A limitált sorozatot Pete Berg rendezi, a showrunnerek és írók Micah Fitzerman-Blue és Noah Harpster készítik. Berg, Fitzerman-Blue és Harpster Eric Newmannal és Alex Gibneyvel együtt executive producerként is tevékenykedik.

A sorozat erős szereplőgárdával készül. Broderick és Aduba mellett Taylor Kitsch, Dina Shihabi, West Duchovny és John Rothman is szerepel benne. A sorozat vendégszereplői többek között Clark Gregg, Jack Mulhern, Sam Anderson, Ana Cruz Kayne, Brian Markinson, Noah Harpster, John Ales, Johnny Sneed, Tyler Ritter és Carolina Bartczak.

 

A Painkiller az opioid-járványról szóló forgatókönyvet kínál

 

„Mindenki tudja, hogy az opioid-válság rossz” – mondta Berg a sorozatról a Netflix TUDUM című műsorán keresztül. „De ez az orvostudomány és a pénz összeütközésének eredettörténete, amely lehetővé tette, hogy ez megtörténjen. A sok dolog egyike, ami szerintem hiányzott [az OxyContinról szóló beszélgetésből], az a gyógyszer bevezetése a mainstream orvoslásba. Hogy Arthur Sackler, ez a New York-i pszichiáter, aki lobotómiákra specializálódott, hogyan kezdte felismerni, hogy a jövő a tablettákban van – konkrétan a reklámpirulákban. Aki jobban tudta reklámozni a gyógyszerét, az tudta a legtöbb pénzt keresni”.

Hangsúlyozva, hogy a sorozat néhány komikus pillanata ellenére mennyire komoly a téma, Berg hozzátette: „Előre meg akartuk győződni arról, hogy az emberek tudják, hogy lehetnek bohókás pillanatok ebben a sorozatban, de nem gondoljuk, hogy a Sackler család, a Purdue és az opioidválság kapcsán bármi távolról sem vicces”.

Eric Newman executive producer azt is elmagyarázta, mennyire aktuális a sorozat, tekintve, hogy a járvány még mindig tart.

Newman nem jósolja, hogy ennek egyhamar vége lesz, megjegyezve, hogy ez egy olyan történet, amely „olyan nagy és olyan szörnyű, hogy megérdemli, hogy olyan gyakran és olyan hangosan meséljük el, ahogy csak lehet”.

Forrás: YouTube, Netflix

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu