Ezra Miller karrierje véget ért – vagy mégsem?!

MOZI HÍREK – A Flash után kap-e Ezra Miller valaha is újabb főszerepet egy nagy hollywoodi filmben? Egyáltalán akarja-e Miller folytatni a színészkedést…?

 

 

Ezra Miller egymaga lerombolta azt a régóta tartó hiedelmet, hogy minden reklám jó reklám. Hiszen bár az elmúlt három évben hihetetlen képességet mutatott arra, hogy folyamatosan címlapokat generáljon a médiában, ez a figyelem nem tett jót a karrierjének.

Sőt, ahogy Miller jól dokumentált magánéleti és jogi problémái is beárnyékolták a The Flash című, kasszasikernek ígérkező film főszerepét, úgy a film katasztrofális bevételi eredményei, amelyeket legalábbis részben Miller számlájára írtak, nagymértékben, ha nem teljesen, elvonták a figyelmet Miller magánéletéről. Azonban erősen kétséges, hogy ebből bármiféle vigaszt merít.

Sőt, a film történelmi bukását követően komoly kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Millert még mindig foglalkoztathatónak tartják-e Hollywoodban.

Tekintettel arra, ami a Flash-sel történt, és arra a nyilvánvaló hatásra, amit Miller problémái gyakoroltak a filmre, és különösen annak kasszasikerére, melyik hollywoodi stúdió, vagy nagyobb filmkészítő gondolna egyáltalán arra, hogy felfogadja Millert egy nagyobb film vagy televíziós projektben való szereplésre, nemhogy főszereplőnek a belátható jövőben?

 

 

MOZI HÍREK - Mary Harron szerint Ezra Miller nagyon profi volt a Daliland forgatásán, de reméli, hogy a legutóbbi szalagcímek után szakszerű segítségért folyamodik.

 

 

Lesz-e még Flash Ezra Miller?

 

Feltételezhető, hogy amennyiben a Flash nagy kereskedelmi siker lett volna, ha nem is kasszasiker, és Ezra Miller alakítását is ünnepelte volna a közönség, a Warner Bros. Pictures és a produkciós partner DC Studios valószínűleg szemet hunytak volna Miller viselt dolgai felett.

Most azonban, hogy a legrosszabb forgatókönyv valósággá vált, elképzelhető, hogy Miller valaha is újra felbukkanhat a DC univerzumban?

Mióta Miller 2014-ben megkapta Barry Allen szerepét, a DC és a Warner Bros. Pictures komolyan, több százmillió dollárt fektetett belé. A DCEU meghatározó részének tekintették. Bár az Igazság Ligája a DC és a Warner Bros. Pictures számára csalódás, ha nem egyenesen bukás volt, Miller filmben nyújtott alakítását dicséretben részesítették. Ezen a ponton Miller és a DC és a Warner Bros. Pictures kapcsolatának pályája biztatónak tűnt.

Hogy mennyire megromlott ez a kapcsolat, azt legjobban az bizonyítja, hogy a The Flash marketingkampánya megdöbbentő módon inkább Michael Keaton Batmanként való visszatérésére, mint Miller főszerepére koncentrált.

Sőt, mivel Miller nem tudott, vagy nem akart megjelenni a médiában a filmmel kapcsolatban, mintha kissé eltávolodott volna attól, amit a főszereplőjének szántak.

 

Nincs több Credence Barebone

 

Természetesen Ezra Miller kapcsolata a Warner Bros. Pictures-szel túlmutatott A Flash-en. Hiszen Miller korábban a varázsló Credence Barebone szerepében feltűnt a Warner Legendás állatok filmsorozatában. A széria mindhárom mozifilmjében fontos szerepet töltött be.

Azonban, bár a Legendás állatok sorozat alkotója, J.K. Rowling úgy nyilatkozott, hogy a filmsorozat további két filmből áll majd, amelyekben valószínűleg Credence Barebone karaktere is szerepelt volna, a csalódást keltő bevételi adatok  arra késztették a Warner Bros. Pictures-t, hogy megszüntesse a filmsorozat folytatásának azonnali terveit.

Bár Miller képernyőn kívüli problémái valószínűleg nem, vagy alig játszottak szerepet abban, hogy a Warner úgy döntött, leállítja a Fantasztikus állatok filmsorozatot, még ha a Warner Bros. zöld utat is adott volna további Legendás állatok filmeknek, van-e okunk feltételezni, hogy Miller visszatérhetett volna Credence Barebone szerepébe, ha a karaktert a következő filmekben szerepeltették volna, tekintettel arra, ami A villámmal történt?

 

 

MOZI HÍREK - Az emberek Emma Watsonra várnak, hogy tisztázza a kényes helyzetet, ami egykori színésztársával, a The Flash sztárjával, Ezra Millerrel kapcsolatos.

 

 

Van-e még visszaút Ezra számára?

 

Tekintettel a rossz hírverés áradatára, amely Ezra Miller karrierjét és életét uralta az elmúlt három évben, könnyű elfelejteni azt az érdekes és ígéretes karriert, amelyet Miller a DCEU-hoz való csatlakozása előtt futott be.

Most, hogy úgy tűnik, Miller hollywoodi karrierjének vége, legalábbis ami a nagy költségvetésű stúdiófilmeket illeti, lehetséges-e, hogy Miller újra feltalálja magát az olyan karakteralapú, rendhagyó független filmekben, amelyek miatt Miller először is a mainstream Hollywood figyelmét felkeltette?

Mielőtt a DCEU-ban kapott szerepet, Miller leginkább a 2011-es We Need to Talk About Kevin című pszichológiai thrillerben és a 2012-es The Perks of Being a Wallflower című coming-of-age filmben nyújtott elismert alakításairól volt ismert.

A The Flash megjelenése előtt Miller a szürrealista művész, Salvador Dalí fiatalabb változataként tűnt fel Sir Ben Kingsley oldalán a 2022-es Daliland című életrajzi drámafilmben.

A Flash nyomán azonban a komoly filmkészítők hajlandóak lesznek-e együtt dolgozni Millerrel? Nem tartanak-e attól, hogy projektjeiket beárnyékolja Miller személyes és szakmai terhe? Ráadásul, a Flash forgatása 2021 októberében fejeződött be. Millernek pedig jelenleg nincs következő színészi megbízatása. Lehet, hogy úgy döntött, határozatlan időre visszavonul a színészkedéstől és a nyilvánosságtól? Vagy egyszerűen senki sem akarja jelenleg alkalmazni őt…?

Forrás: Collider, IMDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu