Daredevil: Born Again: súlyos hibát követhettek el a sorozat készítői?!

MOZI HÍREK – A Daredevil: Born Again hivatalosan is egyesíti az igazságosztót az MCU-val. Ám a stáb egyik korábbi tagja nem elégedett az új szériával…

 

 

A Daredevil: Born Again-t sokan várják, azonban akadnak páran a korábbi széria készítői között, akik nem elégedettek a Marvel produkciójával. A Netflix sorozatának egyik korábbi stábtagja úgy gondolja, hogy a készülő sorozat jelentős hibát követett el.

Amikor a Netflix zord és érett Marvel-sorozatokból álló gyűjteményét törölték, ez rendkívül tragikus fordulatot jelentett a Daredevil rajongók számára.

A sorozatot az ügyvéd Matt Murdock hiteles és sötét ábrázolásáért ünnepelték. Sok kérdést vetett fel azzal kapcsolatban, hogy az MCU hogyan fogja őt beilleszteni az univerzumba. Charlie Cox továbbra is a rajongók kedvenc alakítása maradt. Úgy tűnt, kár lenne, ha nem térhetne vissza az igazságosztó szerepében. Szerencsére Cox változatos cameókkal jelentkezett, ami arra utal, hogy a karaktere az MCU egyik fontos figurája lehet.

Bizony, a Daredevil: Born Again című MCU-sorozatot rövid időn belül bejelentették, ami kollektív megkönnyebbülést okozott a rajongók körében. De nem mindenki örül a készülő sorozatnak. A stáb egyik tagja, aki korábban a Netflix verzióján dolgozott, aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogyan fogják kezelni a sorozatot a premierje után. „Tényleg, tényleg nem akarják, hogy olyan legyen, mint a Marvel Netflix Daredevil” – reflektált Chris Brewster kaszkadőr az Izuko Unscripted podcastben. „Szóval senki sem jön vissza, aki az eredeti sorozatban dolgozott, kivéve azokat a szereplőket, akiket visszahoznak.”

Brewster nem csak alkalmazottja volt a sorozatnak, hanem önjelölt rajongója is. A továbbiakban a Netflix sorozatának tulajdonította a karakterek hiteles ábrázolását, valamint a színfalak mögött álló alkotókat. A stábtag szerint az egyik legnagyobb kihívás, hogy a Marvel nem akarja a Daredevilt: Born Again semmilyen módon ne tükrözze a régebbi szériát. Bár bizonyos szereplőket visszahoznak, ez lehet az egyetlen dolog, ami távolról is emlékeztet a szeretett sorozatra.

Ez még az eredeti szenvedélyes rajongóit sem érheti teljes megdöbbenésként: Daredevil megjelenése a She-Hulkban úgy tűnt, mintha jelezte volna, hogy mi fog következni.

Azzal, hogy a Marvel Studios átvette a Marvel tévés részlegét, egy sokkal gondtalanabb és humorosabb hangvételű sorozatot hozott létre. De bármennyire is érthető ez, ez nem jelenti azt, hogy nem okoz csalódást. A Netflix produkciói mindig is kiválóan használták a szuperhősöket érzelmileg átütő történetek elmesélésére. A Jessica Jones lényegében őszinte történeteket mesélt a traumákról, míg a The Punisher hasonlóan fontos beszélgetést folytatott a PTSD-ről. Szomorú lesz látni, ha mindez valóban hiányzik majd Matt Murdock friss kalandjából…

Forrás: Izuko Unscripted

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu