Szomorú hír: egykor Xboxon és PS-n egyaránt népszerű játék húzza le a rolót hamarosan!

A valaha népszerű, ingyenesen játszható többjátékos lövöldözős játék végleg leállítja szolgáltatásait PC-n, PS-n és Xboxon egyaránt.

 

 

Egy ingyenesen játszható multiplayer shooter PC-n, PS-n és Xboxon is leáll. A Bandai Namco ugyanis megerősítette, hogy a Gundam Evolution életének végére ér. A cég közlése szerint a Gundam Evolution novemberben, azaz alig több mint egy évvel a játék megjelenése után leáll. A fejlesztők megköszönték a játék minden játékosának a támogatást. Ám azt mondják, hogy a jövőbeni fejlesztést nem lehet úgy fenntartani, hogy a játékosok elégedettek legyenek.

A Gundam Evolution egy ingyenesen játszható csapatjátékos lövöldözős játék, amelyben hat játékos hat ellenféllel néz szembe objektív játéktípusokban.

Sok szempontból egy Overwatch-ihlette Gundam-játék, ahol a karaktereket mobilruhák helyettesítik. Minden egyes mobilruha a népszerű Gundam anime, manga és videojátékokból származik, és közvetlenül a forrásanyagból származó fegyverekkel és erőkkel rendelkezik.

A Bandai Namco Online fejlesztőcsapata csütörtök reggel bejelentette, hogy a Gundam Evolution online szolgáltatása november 29-én hivatalosan is véget ér. A játék addig a dátumig elérhető marad. Minden platformon játszható lesz, beleértve a PC-t, PS4-et, PS5-öt, Xbox One-t és Xbox Series X/S-t is. A döntés magyarázataként a Bandai Namco azt mondja, hogy „már nem lehetséges számunkra, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, amely kielégíti a játékosainkat”.

A Gundam Evolutionhoz a frissítések továbbra is megjelennek majd az augusztus 23-án induló 6. szezonban. Valamint a játék október 25-én kezdődő utolsó szezonjában. Mindkét frissítéssel egy új játszható Gundam mobilruhát kapunk. Továbbá két, illetve egy új pályát. A Bandai Namco azt mondja, hogy a Gundam Evolution játékosai „a végsőkig” élvezhetik a játékot.

Július 21-én, 23:00-kor tartanak egy utolsó Mission Briefing livestreamet, ahol a Gundam Evolutionrel kapcsolatos összes fennmaradó tervet megvitatják.

A közleményben egy bocsánatkérés is szerepel, a Bandai Namco Online fejlesztőcsapatától. A bocsánatkérés nem tér ki a csapat érzelmeire, és nem vizsgálja meg, mi romlott el, vagy mi lehetett volna másképp. Ám a csapat köszönetet mond a Gundam Evolution minden játékosának. A fejlesztőknek nem lehet könnyű leállítani egy olyan játékot, amely még egy éve sem volt élesben.

Az írás sajnos már egy ideje ott volt a falon a Gundam Evolution számára. Legalábbis a Steamen a Gundam Evolution egyidejű játékosainak száma két hónap alatt 56 000-ről kevesebb mint 2000-re csökkent. A játék vegyes kritikákat kapott. A kritikák középpontjában a meccskeresés, az egyensúly, a lassú frissítések és a kíméletlen monetizáció állt.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu