A Blizzard ígéretet terr a Diablo 4 UI javítására a frusztráló Season 1 menübeállítások miatt

A Blizzard reagált a játékosok panaszaira egy bosszantó Diablo 4 UI-elemmel kapcsolatban, amely sokak számára nem kívánt következményekkel járt.

 

A Blizzard foglalkozik a Diablo 4 Season 1 problémájával, ahol a játékosok véletlenül aktiválják a Battle Pass-t a Seasonal képernyőjének tervezési hibája miatt. A Battle Pass a Diablo 4-ben hozzáférést biztosít a játékosoknak a valutához, kozmetikai cikkekhez és a gyorsabb XP-gyarapodást biztosító Season Boostokhoz. A probléma elsősorban a konzolos játékosokat érinti, és a streamelők olyan megoldásokat javasoltak, mint például egy vásárlás megerősítő felugró ablak és egy ideiglenes Battle Pass visszaállítása gomb hozzáadása. A Blizzard elismerte a problémát, és dolgozik a javításon.

A Blizzard dolgozik azon, hogy kijavítsa a Diablo 4 Season 1 bosszantó UI-problémáját, ami miatt sok játékos véletlenül aktiválta a Battle Pass-t. Erre egy streamer mutatott rá, aki a Diablo 4 Season of the Malignantban véletlenül aktiválta a Battle Pass-ját, miközben megpróbált hozzáférni a szezon előrehaladásához.

A Battle Pass a Diablo 4-ben az első a sorozatban, mivel az elődök nem voltak live service    címek. A Battle Pass megvásárlásával a játékosok olyan valutához jutnak hozzá, amellyel kozmetikumokat, különleges kozmetikai tárgyakat és Season Boostokat vásárolhatnak, amelyek gyorsabb XP-gyarapodást biztosítanak más karakterek szintlépéseihez is. Egy streamer azonban rámutatott, hogy a Seasonal képernyő kialakítása miatt véletlenül aktiválták a Battle Pass-t, amit a Blizzard mostanra orvosolt.

Rurikhan streamer a Twitteren közzétett egy videót arról, ahogy megpróbálják ellenőrizni a Diablo 4-ben a szezonális előrehaladásukat, de végül aktiválták a Battle Pass-t, mivel az aktiváláshoz szükséges gomb közvetlenül a Season Journey fül alatt van elhelyezve. A játékuk ezután azonnal összeomlott, de amikor újra elindult, a Battle Pass már aktiválva volt, ami láthatóan frusztrálta őket. Szerencsére a Diablo 4 globális közösségi fejlesztési igazgatója, Adam Fletcher reagált erre, és elmondta, hogy a fejlesztők már megbeszélték ezt a problémát, és kiadnak egy ideiglenes javítást erre a problémára.

Ez a probléma látszólag a konzolos játékosokat érinti leginkább, mivel a Seasonal lap megnyitásával a kurzor automatikusan a „Prémium aktiválása” gombra kerül, amely aktiválja a Battle Pass-t. Rurikhan a gomb elhelyezését „rosszindulatú tervezésnek” is nevezte, amivel a hozzászólásokban sok játékos is egyetérteni látszott. Egy másik streamer, akit Rhykker-nek hívtak, elmagyarázta, hogy ezt a játékosok becsapására tervezett UI-elemet „sötét mintának” hívják, és hogy a vásárlás megerősítését tartalmazó felugró ablak hozzáadása orvosolja ezt. Rurikhan emellett egy ideiglenes Battle Pass reset gomb hozzáadását is javasolta, de nem voltak benne biztosak, hogy a Blizzard képes lesz-e ezt megvalósítani magában a Diablo 4 Season 1-ben.

A rajongók már a Diablo 4 UI-jára panaszkodtak a nyílt béta napjai óta, ahol sokan úgy érezték, hogy a kezdeti design és a betűtípus nem illeszkedik a játék környezetéhez. Bár ez a teljes megjelenés után megváltozott, úgy tűnik, hogy a játékosok kritikája a játék felhasználói felületével kapcsolatban folytatódott a Season 1 frissítéssel végrehajtott változtatások többségével kapcsolatos panaszaikkal együtt. Válaszul a Blizzard bejelentette, hogy a Diablo 4 Season 1 patch után számos változtatást hajtanak végre, hogy kijavítsák a közösség által kiemelt problémákat.

A Diablo 4 PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en érhető el.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu