Megvan a Steam új bestseller játéka – nem is hinnéd, melyik az!

Ez a rövidesen megjelenő játék már most uralja a Steam eladási listákat, ami arra utal, hogy a visszafogott marketingű lövöldözős játékban talán több rejtőzik, mint amit első látásra gondolnánk.

 

A szóban forgó játék a Remnant 2, amely eddig pozitív kritikákat kapott, és várhatóan fejlődik elődje nyomdokain, így még fejlettebb játékélményt kínálva. A játék átmenetileg a Steam legkeresettebb játékainak listáján az első helyet foglalta el, megelőzve olyan népszerű címeket, mint a Baldur’s Gate 3. A Remnant 2 vonzerejét a titkok és a felfedezési folyamat adja, a feloldható karakterosztályok és a rejtett tartalmak széles választéka pedig különösen a Destiny 2 játékosok számára teszi vonzóvá.

A Remnant 2 esetében úgy tűnik, a közelgő megjelenés előtti eladási adatok alapján jól teljesít a játék. Bár a Souls-jellegű harmadik személyű lövöldözős játék az eredeti Remnant: From the Ashes hangulatát idézi, gyakorlatilag mindenben többet és jobbat szeretne nyújtani, és azok, akik már élvezhették a játékot korai hozzáférés keretében, azt állítják, hogy a fejlesztő valóban talált valamit.

Ahogyan a Remnant 2 kritikák többsége is rámutatott, a Gunfire Games sikeresen épített az elődje által lefektetett alapokra, és ez pontosan az, amire sok rajongó vágyott. Úgy tűnik, a fejlesztő erőfeszítései, hogy ugyanazt, de jobban csinálja, máris meghozták a gyümölcsüket, mivel a játék a legnevesebb PC-s játékeladási lista élére került.

A Forbes munkatársa, Paul Tassi hamar észrevette, hogy a Remnant 2 a Steam legkelendőbb játékainak listáján az első helyen áll, ami azt jelenti, hogy olyan nagyágyúkat előzött meg, mint a Baldur’s Gate 3, vagy akár a CSGO, még ha csak rövid időre is. Bár a Remnant 2 sikerében bizonyára szerepet játszik az is, hogy a játék Ultimate kiadásának tulajdonosai korai hozzáférést kaptak, azt is érdemes megemlíteni, hogy a játék nem teljes árú AAA kiadás, tehát olcsóbb, mint a legtöbb más fő termék. Ugyanakkor azt is látni, hogy a játék hemzseg a titkoktól, így a felfedezési folyamat jelentősen hozzájárul a vonzerőhöz: a közösség tagjai már több mint fél tucat titkos, feloldható karakterosztályt találtak.

Így érthető, hogy miért érezhetik néhányan, hogy a Remnant 2 lehet a Destiny 2 játékosok új otthona, hiszen a Destiny közösség nagy rajongója a titokzatos, dedikált PvE élményeknek. Most, hogy a Remnant 2 korszellemi jelentősége egyre nyilvánvalóbbá válik, könnyen érthető, hogy sokan miért szeretnének mihamarabb beleugrani az élménybe, és segíteni a közösségnek a lehető legtöbbet felfedezni.

Ezben bizonyára segít, hogy a Remnant 2 véletlenszerűen generált kampányai tele vannak rejtett tartalommal. Ben Cureton, a Remnant 2-n dolgozó vezető dizájner szerint még a több száz órát a játékban eltöltő játékosok sem láthatták még mindent, amit a játék kínál. Az izgatott játékosok, akik az Ultimate kiadáson keresztül korán beleugranak a játékba, minden bizonnyal hozzájárulnak ahhoz, hogy a játék a Steam legkelendőbb játékainak listáján az élre kerüljön.

Sajnos azonban nem minden munka jár sikerrel. A Remnant 2 például keresztplatformos játék nélkül jelenhet meg, ami a megjelenés napján nagy csorbát ejthet a kooperatív lövöldözős játékban. Mégis, jó esély van arra, hogy a Gunfire Games igyekszik ezt minél hamarabb orvosolni, hogy a közösség minden platformon egységes maradjon, és ha a játék korai teljesítménye alapján lehet ítélkezni, a Remnant 2 még így is nagy sikert hozhat a stúdiónak.

A Remnant 2 július 25-én jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu