Forradalmi változás Xbox kontrollereknél: Az PC-s játékok világa egy gombnyomásra!

Az Xbox úttörő funkciót jelentett be kontrollereihez, amely még soha nem látott kompatibilitást kínál PC-s játékokkal. A szakadék áthidalására létrehozott innovatív megoldás a játékélményt forradalmasítja és új dimenziókat nyit meg a játékosok előtt.

 

Mint azt az Xbox nemrégiben bejelentette, a kontrollerek egészen új funkcióval bővülnek, ami a PC-s játékokhoz nyújtott hozzáférést teszi egyszerűbbé a játékosok számára. Az újítás magában hordozza a lehetőséget, hogy PC-s játékok világába lépjenek, amelyek korábban nem voltak összeférhetőek az Xbox kontrollerekkel.

Az Xbox Insider program Alpha és Alpha Skip-Ahead szintjeinek tagjai már most felfedezhetik ezt a forradalmi lehetőséget, melynek keretében billentyűzetgombokat rendelhetnek Xbox kontrollerükhöz. Bár ez az opció egyelőre csupán bizonyos vezérlőkhöz érhető el, és további fejlesztés alatt áll, már most látható, hogy a játékuniverzum jelentősen szélesedhet ezzel a változással.

Az Xbox Insider program keretein belül a tesztelési folyamat minden regisztrált játékos számára elérhetővé válik, így bárki részt vehet az Xbox operációs rendszer új funkcióinak tesztelésében. Ez a lehetőség játékosok milliói előtt nyitja meg az ajtót, akik így hozzájuthatnak olyan frissítésekhez, amelyek nyilvános megjelenése még hónapokra van.

Az Xbox legújabb bejelentése alapján az Xbox Insider program Alpha és Alpha Skip-Ahead szintjein részt vevő játékosok, akik Xbox Elite Series 2 vezeték nélküli Xbox Elite Series 2 kontrollerrel vagy Xbox Adaptive Controllerrel rendelkeznek, már képesek billentyűzetgombokat rendelni kontrollerükhöz. Ezáltal olyan PC-s játékokhoz is hozzáférhetnek, amelyek korábban nem voltak natívan kompatibilisek az Xbox kontrollerekkel. Az új funkció radikálisan szélesíti a játékok palettáját, és azokat a játékosokat is bevonja a PC-s játékok világába, akik preferálják a klasszikus játékvezérlőt.

Az új lehetőség bevezetése után mindössze néhány nappal, amikor a kontrollerek stílusának frissítése került szóba, az Xbox az Insider-tagoknak a billentyűzetgombokhoz való hozzárendelés lehetőségét biztosította. A játékosok az Xbox Accessories alkalmazásán belül könnyedén beállíthatják az új funkciót, ehhez csak a ‘Konfigurálás’ opciót kell kiválasztaniuk, majd az ‘Új profil létrehozása vagy egy meglévő szerkesztése’ lehetőséget. Ezután már csak dönteniük kell, hogy ‘Elsődleges’ gombról vagy ‘Shift’ billentyűről van-e szó, végül pedig ki kell választaniuk a Billentyű lapot.

Az Xbox hatalmas lépést tesz a jövő felé ezzel az új funkcióval, amely a szélesebb játékosközönség számára egyelőre még nem elérhető. Azonban a funkció bekerülése az Xbox Insider programba azt sejteti, hogy a fejlesztés hamarosan valóra válik, és a játékosok széles köre számára is hozzáférhetővé válik ez a lenyűgöző újítás.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu