Legkorábban egy év múlva jelenik meg a Nintendo új konzolja!

Mivel több forrásból is hallani lehet, hogy a japán cég mikorra tervezi a következő generációs hardverének megjelenését, érdemes hinni az elvileg már kitűzött időszakban.

 

A VGC írt először arról a Nintendo újgenerációs konzolját ismerő forrásaira támaszkodva, hogy az új N platform 2024 második felében, tehát legkorábban júliusban fog megjelenni. A site arról is beszámolt, hogy a devkitek (azaz a fejlesztőkészletek) már a fontosabb partnerstúdióknál ott vannak, és mivel korábban pletykaként beszámoltunk arról, hogy egy meg nem nevezett spanyol stúdiónál is ott van már a devkit, azt a pletykát meg is erősítette a VGC cikke (és ki lehet találni, hogy a Metroid Dreadet fejlesztő MercurySteamről van szó).

A VGC két forrása azt állítja, hogy a következő Nintendo konzol a Switch stílusát követve hordozható módban is használható lesz, így ez is egyfajta hybrid platform lehet, amit dokkolhatunk. A kijelzője viszont nem OLED lesz (holott a Nintendo Switch rendelkezik egy ilyen változattal is!), hanem LCD a költségcsökkentés érdekében. Ezt viszont kibalanszolhatja, hogy több tárhelyet terveznek a platformba a magasabb felbontású, részletességű játékok tárolása céljából. Egy harmadik forrásból pedig azt hallani, hogy a Switch után itt is lesz kazettás slot, így továbbra is módunk adódik a bolti, fizikai játékok megvásárlására (ezzel átugorhatjuk a Nintendo eShopot, amiről be kell vallani, hogy tele van shovelware szeméttel…).

Nem tisztázott, hogy lesz-e visszamenőleges támogatás, azaz a Nintendo Switch-játékok futtathatóak lesznek-e rajta, viszont azt hallottuk helyette, hogy a megjelenés időzítése azért ilyen, hogy ne legyen a japán cég abban a szituációban, amit a Sony (PlayStation 5) és a Microsoft (Xbox Series) is elkövetett; nem akarnak készlethiányt, ami ügyes elgondolás. A VGC-n túl pedig az Eurogamer is beszámolt a saját forrásai alapján, hogy 2024 későbbi felében rajtol az új platform, ami továbbra is handheld formában is használható lesz.

Úgyhogy ezek már nem olyan pletykák, amiket érdemes legyintéssel elintézni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu