Remnant 2: még alig jelent meg, de máris hatalmas siker lenne a játék?!

A Remnant 2 túlszárnyalja az eladási várakozásokat, és több egyidejű játékost kap, mint elődje, így egy héttel a megjelenése után hatalmas sikert arat.

 

 

A frissen megjelent Remnant 2 egyetlen hét alatt több mint egymillió példányt tudott eladni. A játék több szempontból is javítja elődje játékmenetét. Úgy tűnik, ez meg is látszik az új cím népszerűségén, amely eladásaival még a Gearbox Publishing várakozásait is meglepte.

A Remnant 2 egy harmadik személyű lövöldözős játék, amelyet a Souls-féle játékok ihlettek, és amely a Remnant: From the Ashes folytatásaként szolgál.

A több karakterépítési változatosságot, összetett bossharcokat, új fegyvereket és egyebeket kínáló játékot a kritikusok elődjéhez képest előrelépésként üdvözölték. Már akkor egyértelmű volt, hogy az új játék sikeres lesz, amikor már a megjelenése előtt Steam bestsellerré vált.

Most a Gearbox Publishing hivatalos közleménye szerint a Remnant 2-ből több mint egymillió darabot tudott eladni, és megduplázta elődje egyidejű játékosainak számát. A Gearbox Publishing elnöke, Yoon Im szerint a játék a csapat minden várakozását felülmúlta, kereskedelmi és kritikai siker lett.

A második rész több szempontból is különbözik az elődjétől. Bár mindkét játék helyszíne egy poszt-apokaliptikus Föld, a folytatásban a legtöbb mechanika jelentősen finomodott. A Remnant 2 például a bossharcok esetében a minőséget helyezi előtérbe a mennyiséggel szemben. Kevesebb van belőlük, de nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy ezek a harcok egyedibbek legyenek. Az új Archetype-rendszer is nagyobb változatosságot kínál. Az előd Trait rendszerét szintén átdolgozták. A procedurális generálás azonban a második részben is fontos része marad a játéknak.

Jelenleg a fejlesztő Gunfire Games valószínűleg a Remnant 2 további munkálataira koncentrál, hiszen a fejlesztők már hosszú távú támogatást ígértek a játéknak.

A cég következő lépéseiről azonban lehet találgatni. A következő játék nyilvánvaló jelöltje a Chronos: Before The Ashes folytatása lehet. A cím lazán ugyanabban az univerzumban játszódott, mint a Remnant játékok. Így valószínűleg több olyan játékost is érdekelne, akik jelenleg az R2-vel játszanak.

Forrás: Businesswire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu