Valóban ez lett volna a legjobb Batman-film? Megszólalt egy bennfentes!

MOZI HÍREK – Bár Ben Affleck Batman-filmje sosem valósult meg, a törölt DCEU-film egy masszív DC bennfentes szerint egyedülálló élmény lett volna.

 

 

Jay Oliva, a DC storyboard-művésze bővebben nyilatkozott Ben Affleck törölt Batman-filmjéről. Bár az új DC-univerzum úton van, még mindig sok DCEU-projekt van, ami majdnem megtörtént. Ezek egyike volt Affleck Batman-filmje, mielőtt Robert Pattinson rebootja lett volna belőle. Bár Affleck a The Flash-szel befejezte a szerepet, sokan mégis azon gondolkodtak, mi lett volna a saját projektjéből, amit rendezni és írni akart.

Az Inverse-nek adott új interjújában Oliva, aki különböző DCEU-projektek storyboardjait és tanácsadói munkáját végezte, megosztotta, amit mondhatott Affleck Batman-filmjéről.

Bár reméli, hogy a jövőben „kiboríthatja a bilit”, Oliva hangsúlyozta, hogy Affleck azt tervezte, hogy „az elmúlt 80 év Batman-mítoszának történetszálaira épít”, és „egy újfajta perspektívából” közelíti meg a témát. Oliva a mai napig azt kívánja, bárcsak megtörténhetett volna a film, hiszen a következőket nyilatkozta:

„Nem igazán tudok mást mondani, mint hogy kib***ottul fantasztikus volt. Ez volt a legjobb. Elképesztő volt. Ha jól tudom, volt belőle néhány vázlat. Amikor felvettek, nem tudom, hogy a második vázlat volt-e, de Geoff Johns és Ben [Affleck] ezt mutatta meg nekem. Rengeteg Batman-ügyön dolgoztam már, és ami igazán király volt benne, az az volt, hogy egy csomó nagyon klassz Batman-történetet kötött össze, amiket még nem igazán fedeztek fel. Ben története olyasmit fog felölelni, amiről a képregényekben még soha nem volt szó, de az elmúlt 80 év Batman-mítoszának történeteire épített, és egy újfajta perspektívából közelítette meg azt.”

„Nagyon okos volt, és sok olyan dolog volt benne, amit nagyon szerettem, és azt kívánom, bárcsak megvalósult volna.”

„Kezdetben egy igazán nagyszerű projekt volt. Bennek személyes okok miatt el kellett állnia, és ezt teljesen megértettem, de az az idő, amit Bennel együtt töltöttem a projekten dolgozva, fantasztikus volt. Talán egy nap majd kiborítom a bilit, de még nem tudok róla beszélni.”

 

Mit tudunk Ben Affleck lefújt Batman-filmjéről?

 

Az évek során számos részletet osztottak meg arról, hogy Affleck hova készült a saját filmjével. Az egyik legnagyobb szempont az volt, hogy Slade Wilson, azaz Deathstroke lett volna az elsődleges ellenfél. Joe Manganiello alakította volna a DC ikonikus gonosztevőjét, miután bemutatkozott az Igazság Ligájában. Manganiello azt is megosztotta, hogy háború lett volna Deathstroke és a Csuklyás Igazságosztó között, mivel utóbbi állítólag megölette az előbbi fiát.

Affleck Batman-filmjében állítólag több DCEU-s szereplő is visszatért volna, például J.K. Simmons Gordon rendőrfőnökként és Jeremy Irons Alfred Pennyworth-ként.

Miután a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben röviden érintette, Affleck szólófilmje a pletykák szerint Robin halálát is jobban kidolgozta volna. Utóbbi ebben az esetben nem Jason Todd, hanem Dick Grayson lett volna. Arról is szóltak a hírek, hogy a forgatókönyvre különböző Arkham Asylum képregények is hatással voltak, nagy hangsúlyt fektetve a híres elmegyógyintézetre.

Remélhetőleg eljön a nap, amikor Affleck is részletesebben beszél a filmről. Hiszen sokáig ez volt minden idők egyik legjobban felkapott DCEU-projektje. Főleg az ő kreatív közreműködése miatt. De a már kikerült kevés információ alapján úgy hangzik, hogy Affleck valami hihetetlenül jót tervezhetett a Batman-projektjével kapcsolatban. Sajnos Affleck filmjéről talán soha nem lesz szó részletesebben…

Forrás: Inverse

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu