Két titkos játékon dolgozik a Metroid Dread alkotója

A MercurySteam, a Metroid Dread fejlesztője nem pihen a babérjain, hanem két új játékon is dolgozik. Erről a Nordisk Games számolt be, amely a spanyol stúdió kisebbségi tulajdonosa. A két játék egyelőre ismeretlen, de az egyikük egy fantasy témájú projekt lehet, amelyet a 505 Games kiadóval közösen készítenek.

 

A MercurySteam egy 2002-ben alapított spanyol játékfejlesztő stúdió, amelynek legismertebb alkotásai a Castlevania: Lords of Shadow sorozat és a Metroid: Samus Returns. Legutóbbi játékuk, a Metroid Dread, egy nagy siker lett, hiszen a Nintendo Switch legjobban fogyó játéka lett októberben. A stúdió korábban saját kiadásban is megjelentetett egy online ingyenes akció-kaland játékot Spacelords címmel.

A Nordisk Games szerint a MercurySteam most két nagy, titkos játékon dolgozik. Az egyikük valószínűleg az a fantasy témájú projekt, amelynek kódneve Project Iron, és amelyet a 505 Games kiadóval közösen fejlesztenek. A játék több platformra is meg fog jelenni, és 27 millió eurós (kb. 10 milliárd forintos) fejlesztési költségvetéssel rendelkezik. A játékról egyelőre kevés részletet osztottak meg, de azt ígérték, hogy magas minőségű, lenyűgöző és izgalmas lesz.

A másik játék kilétéről még kevesebbet tudni, de talán kapcsolatban állhat a Nintendo-val vagy a Metroid sorozattal. A MercurySteam vezérigazgatója, Enric Álvarez nemrégiben egy interjúban beszélt arról, hogy milyen volt együtt dolgozni a Nintendo-val, és hogy mennyire büszkék a Metroid Dread-re. Álvarez szerint nagyon jó volt a kapcsolatuk a Nintendo-val, akik nagyon tehetségesek és szorgalmasak voltak. Álvarez azt is elmondta, hogy nyitottak voltak az új ötletekre és kipróbálták őket.

A MercurySteam tehát nem tétlenkedik, hanem két új játékon is dolgozik. Az egyikük egy fantasy témájú projekt, amelyet a 505 Games kiadóval közösen készítenek. A másikuk pedig egy titkos játék, amelyről még semmit sem tudunk. Remélhetőleg hamarosan több információt kapunk róluk.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu