Búcsúzik Mario hangja – kiderült, hol hallhatjuk utoljára ebben a szerepben!

Mivel Charles Martinet, Mario hangja megerősítette, hogy új szerepbe lép, utolsó alakítása sokkal nagyobb jelentőséget kap.

 

 

Charles Martinet, Mario hangja utolsó előadása még különlegesebbé válik. Ugyanis bejelentette, hogy visszalép a szereptől. Martinet Mario szinkronszínészi játéka világszerte rajongók millióinak emlékezetébe és szívébe vésődött be. Minden jónak vége szakad, Martinet azonban helyette más pozícióba kerül a Nintendónál. A legutóbbi Mario alakítása vicces húsvéti tojásként hatott, de most úgy érzem, hogy illik hozzá.

Charles Martinet 1991-ben kezdett el Mario szerepében dolgozni a Nintendo számára: korábban elmondta, hogy ő volt az utolsó, aki meghallgatásra jelentkezett a szerepre, és majdnem teljesen lemaradt a lehetőségről.

Kezdetben különleges kereskedelmi kiállítási rendezvényeken vett részt, ahol Mario hangján, egy kijelzőn keresztül beszélgetett a résztvevőkkel. Első videójátéka az 1992-es Super Mario Bros. flipper volt, majd az 1994-es Mario Teaches Typing következett. A legtöbben a Super Mario 64 1996-os kiadásában hallhatták először a hangját. Martinet azóta jóval több mint 100 Nintendo játékban alakította Mario, Luigi, Wario, Waluigi és mások hangját.

Hétfőn jelentették be, hogy Martinet lemond a szinkronszínészi szerepéről, és helyette „Mario nagykövet” lesz. Többé nem készít felvételeket, de továbbra is járja majd a világot a Nintendo rendezvényein. Bár még mindig lehetséges, hogy a jövőbeni projektek valamilyen formában felhasználják majd Martinet hangját a szerepben. Jelenleg az utolsó Mario-szerepe a The Super Mario Bros. Movie-ban volt. A film nézői talán nem tudják, de Martinet adta Mario és Luigi apjának a hangját. Ez most egy szívből jövő búcsú Martinet-től, és egy olyan pillanat, amely a Mario új korszakába való átmenetet jelzi.

A Nintendo már megerősítette, hogy a következő nagy Mario-játék, a Super Mario Wonder nem Martinet hangját fogja használni.

A Nintendo rajongói a korai trailerek alapján már korábban is találgatták, hogy a szinkronszínész a Nintendo következő játékában valaki új lesz. Az új szinkronszínészét egyelőre nem nevezték meg. Az új szinkronszínész ellenére Mario hangja még mindig egyértelműen Martinet korábbi munkásságából származik.

Bár Martinet utolsó Mario-kreditje a Super Mario Bros. filmben szerepel, az utolsó videójátékos szerepe is némileg meglepő. Ez a Mario + Rabbids Spark of Hope, a Ubisoft által kiadott taktikai játék. Martinet a projektben Mario és Luigi hangját is megszólaltatta.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu