[GSC 2023] Hellboy: Web of Wyrd: megjelenési dátumot kapott Piros visszatérése [VIDEO]

A játékot fejlesztő Upstream Arcade és a kiadó, a Good Shepherd Entertainment bejelentette, hogy mikor számítsunk az új Hellboy-játékra (ebből az IP-ből ritkán készül játékadaptáció, de van, ami még rosszabb helyzetben van; elég a Twin Peaksre gondolni).

 

Nem nagyon kell várni a megjelenésre, ugyanis ősszel már itt is lesz a cross-gen játék (kissé szokatlan, hogy a jelenlegi konzolgeneráció rajtja után közel három évvel még mindig fejlesztenek nagyobb játékokat az előző konzolpárosra), úgyhogy aki esetleg a 2013-as konzolokon (PlayStation 4, Xbox One), vagy a 2017-es Nintendo Switch valamelyik változatán játszik sokat, nem fog kimaradni. Érdekesség, hogy a lenti, IGN-es videóban a trailer nem listázza a PlayStation 4-et és az Xbox One-t, a Good Shepherd Entertainment a Gematsunak megerősítette, hogy ugyanakkor jön ez a két port, amikor a többi is.

A játék decemberi bejelentésekor ezt írtuk: „A Hellboy: Web of Wyrd külső nézetes lesz, és eredeti története a Dark Horse Comics, illetve az alkotó, Mike Mignola együttműködésével készült. Szörnyűséges, egymásnak feszülő verekedések vár a ját. A képregényekhez hasonlóan a játék is egy sor, egymástól merőben eltérő és teljesen egyedi kalandba küldi Hellboyt. Bbár ezek a történetek önmagukban is megállják a helyüket, mindannyian a pillangóház (Butterfly House) titokzatos örökségéhez kapcsolódnak. 1962-ben az okkultista Pasquale Deneveaux által épített Pillangóház több mint egy egyszerű lakóház; ez egy kapu. Perverz szögeit és nem euklideszi geometriáját egyetlen bűnös céllal tervezték: hogy kapukat nyisson egy szörnyű és lenyűgöző dimenzióba, a Wyrdbe.

Húsz évvel később a B.P.R.D. egyik ügynökét felderítő küldetésre küldik a kastélyba, ő pedig rögtön eltűnik. Rajtunk és az irodánk ügynökeiből álló csapatánk múlik, hogy megtaláljuk a kollégát, és eközben a ház titkait is felfedezhetjük. A nyomozásunk során csodálatos, különös létezési síkokat láthatunk a Wyrdben. Ezek mindegyike hatalmas szörnyeknek, elfeledett istenalakoknak, csodálatos kincseknek és hatalmas titkoknak ad otthont. Jobb lesz óvatosnak lenni, mert olyan gonoszság rejlik a Wyrdben, ami arra a pillanatra vár, hogy el- és kiszabaduljon.

A játéknak a képregények eredeti művészeti stílusát idéző grafikai stílusa van, így olyan hatású és kinézetű lesz, mintha egy képregényt látnánk. Nehézsúlyú harcokkal bír, ahol durvább közelharci és távolsági támadásokat kell egymáshoz láncolni, mert csak így lehet megküzdeni az egyre rémületesebbé váló ellenségek változatos sorával. Emellé olyan elbeszélés társul, ami hű a képregények szelleméhez, továbbá több független történetet köt össze egyetlen egységes Hellboy-élménnyé.”

A Hellboy: Web of Wyrd október 4-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu