Metal Gear Solid: The Master Collection: most lesz 4K-támogatás, vagy sem?! [VIDEO]

A Konami még jobban összezavarja a dolgokat, most azt mondja, hogy a Metal Gear Solid gyűjtemény 1080p-n és 60 fps-en fog futni…

 

 

4K? Ugyan már! A Konaminak komoly problémája akadt azzal, hogy kifejtse, pontosan mire is számíthatnak a játékosok a Metal Gear Solid: The Master Collection Vol. 1-től. Most a VGC-nek adott ki egy közleményt, amelyben tisztázta, hogy a játékok célspecifikációja 1080p és 60 fps PC-n. Miután korábban téves híreket kaptunk (a Konami képviselőinek elmondása alapján!), miszerint a játékok alacsonyabb felbontással és fps-sel fognak futni.

Megjegyzendő, hogy ezzel még mindig nem tisztázott, hogy ezek a játékok 1080p-n fognak-e renderelni, vagy csupán 1080p-n futnak.

Az alapján, amit a Konami képviselői a PCG munkatársának, Wes Fenlonnak mondtak egy nemrégiben tartott gyakorlati bemutatón, az előbbi valószínűtlennek tűnik: Kizárt, hogy a Metal Gear Solid 1080p-n rendereljen, a felbontás az eredeti 240p vagy egy hasonlóan alacsony felbontás lesz.

Egy dolog azonban egyértelmű: a Konami hagyta, hogy az emberek olyan dolgokról beszéljenek, amiket nem értenek. Ezzel hatalmas zűrzavart keltett olyan technikai kérdések körül, amelyekre egyértelmű válaszokat kellene adni.

Ami magát a gyűjteményt illeti, a kézbevétel után sokan úgy vélik, hogy ezek a portok a lehető legkiforratlanabbak. Bizonyos szempontból gyengébbek annál, amit az emulátorok már elértek a PC-s címekkel. (Lásd a videókat a cikk végén…)

A csomag azonban különböző extrákat tartalmaz, amelyek a Gearheads-nek tetszeni fognak, de ennyi az egész. Eközben még mindig van némi zűrzavar azzal kapcsolatban, hogy a játék pontosan hogyan fogja támogatni az egeret és a billentyűzetet PC-n. A Konami lényegében azt mondta, hogy támogatni fogja, bár érthető módon az egyes játékokban eltérő formában (a mellékelt játékok a 2D és a 3D keverékei).

Ha egy Metal Gear rajongó a fejét rázza ezen a sok bonyodalmon, akkor nincs egyedül. Ez a Konami legnagyobb példányszámban eladott és legnépszerűbb játéksorozata, de a sorozat megalkotójának és rendezőjének, Hideo Kojimának a távozása óta úgy érezzük, hogy a kiadó nem tud vele mit kezdeni.

Maga Kojima pedig, aki mindig is mestere volt a játékai marketingjének, bizonyára a fejét rázva nézi életművének újrakiadását, és azt a felesleges zűrzavart, amit a Konami a termék alapvető specifikációival kapcsolatban okozott.

A Metal Gear Solid: The Master Collection legalább modern formátumokon is játszhatóvá teszi a sorozatot, és az extrák is üdvözlendőek. Ám az egész egy ambíciótlan, összecsapott projektnek tűnik. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy bizonyos mércék szerint ez a videójátékok történetének egyik legfontosabb AAA-sorozata.

A Metal Gear Solid: The Master Collection Vol.1 2023. október 24-én jelenik meg, és egy Vol. 2 követi majd, ami nagy valószínűséggel kiszabadítja az MGS4-et a PS3 börtönéből.

Forrás: VGC, NintendoLife, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu