Feltámadhat egy klasszikus FPS a PS3/Xbox 360 érából?!

A valaha készült legjobb klasszikus FPS-játékok remasterelésében jártas fejlesztő érdeklődést mutat egy meglehetősen népszerű 2000-es évekbeli cím iránt…

 

 

A Nightdive Studios vezérigazgatója nemrég érdeklődést mutatott a 2007-ben Xbox 360-ra és PS3-ra megjelent népszerű FPS, a The Darkness remaster-változatának elkészítése iránt. A Nightdive Studios több remasterért – például a System Shock remake-ért – felelős, így a cég tökéletes választás lenne egy ilyen projekthez.

A The Darkness egy klasszikus FPS, amely az azonos című képregénysorozaton alapult. A játék Jack Estacado történetét követi nyomon, aki ősi démoni erők segítségével száll szembe saját családjának erőszakos bűnözőivel.

A The Darkness játékmenetében a hagyományos lövöldözős mechanika keveredett a sötét, misztikus erőkkel, ami érdekes kombinációt alkotott.

A cím 2012-ben kapott folytatást, de az IP azóta lényegében szunnyadt.

Most a Nightdive Studios vezérigazgatója, Stephen Kick nemrég megerősítette, hogy a The Darkness „rajta van azon játékok listáján”, amelyeket a fejlesztő remasterelni akar. Egy Twitter-felhasználónak válaszolt, aki arra panaszkodott, hogy nagyon szeretett játszani a The Darkness-szel, de nem támogatják a modern platformok. Sajnos a tweet nem jelent megerősítést a hivatalos portról. Konkrét megjelenési dátum sem szerepel benne, így a játékosoknak várniuk kell a Nightdive Studios hivatalos nyilatkozatára.

A Nightdive Studios a legjelentősebb fejlesztők közé tartozik, akik elsősorban a remasterekre koncentrálnak. A piac számos legjobb retro FPS-játékát jól kezelték. Néhány korábbi portolásai közé tartozik a System Shock: Enhanced Edition, a Turok: Dinosaur Hunter, a Blood: Fresh Supply és a Quake 2 például. A cég legfelkapottabb projektje azonban minden bizonnyal a System Shock remake volt.

Ez idén tavasszal jelent meg, és nagyban javította az eredeti cím grafikáját és játékmenetét, miközben nagyon hű maradt a gyökerekhez.

Jelenleg a stúdiónak van néhány bejelentett projektje. Ezek remélhetőleg hamarosan megjelennek. Szerepel köztük a System Shock 2: Enhanced Edition, a Turok 3: Shadow of Oblivion és a Star Wars: Dark Forces. A Dark Forces közelgő remasterét a múlt héten jelentették be. Az alkalom során a Nightdive Studios egyik munkatársa azt állította, hogy a játék 20 és 30 dollár körüli összegbe fog kerülni. Arra törekszik majd, hogy megőrizze az eredeti játék hangulatát, ugyanakkor modernizálja a grafikát és az irányítást, hogy az új játékosok számára is elérhető legyen.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu