Starfield: vajon fut Xbox One-on? Tényleg szabadon bejárhatóak az idegen bolygók? Íme a válaszok!

Kipróbálhatod a Starfield-et Xbox One-on? Valóban bekóborolhatsz hatalmas bolygókat? Itt van minden, amit a játékosoknak tudniuk kell.

 

 

Mivel a Bethesda több mint 25 év után először készül új szellemi termékkel előrukkolni, az old-school rajongók a Starfield előző generációs konzolokon való megjelenésével kapcsolatban keresik az információkat. A Starfield, mint a várva várt Microsoft-exkluzív játék, megerősítést nyert, hogy idén szeptemberben érkezik Xbox Series X/S konzolokra, valamint Windows 10 és 11 PC-kre.

A játék igényes követelményei miatt azonban egyes rajongók körében aggodalmak merültek fel a Starfield Xbox One konzollal való kompatibilitásával kapcsolatban.

A hír egyszerre hoz jó és rossz hírt: a játék hivatalos megjelenése Xbox One-ra nem látszik a láthatáron. Mindazonáltal létezik egy egyszerű és törvényes megoldás, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy Xbox One konzoljukon is megtapasztalják azt.

 

Játszható-e a Starfield Xbox One-on?

 

A Starfield Xbox One-on a Game Pass Ultimate Cloud Gaming-on keresztül érhető el. A Bethesda várva várt RPG-jével való játékhoz az Xbox One-tulajdonosoknak fel kell iratkozniuk az Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatásra, és a játékot a Microsoft felhőszolgáltatásán keresztül streamelniük kell a megjelenéskor.

A Starfield játékélményét Xbox One-on a játékosok internetkapcsolata fogja befolyásolni. A játék fix, 30fps-es képkockasebessége azonban segíthet abban, hogy az előző generációs Xbox konzolon is zökkenőmentes legyen a teljesítmény.

Technikailag az Xbox One specifikációi nem kompatibilisek a Starfield követelményeivel – különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Starfield futtatásához SSD-re van szükség.

De az Xbox Cloud Gaming lehetővé teszi, hogy ez az előző generációs konzol a Bethesda legambiciózusabb játékát futtassa komolyabb teljesítményproblémák nélkül.

Megjegyzendő, hogy a Starfield nem kap hivatalos Xbox One kiadást. A játék csak az újgenerációs konzolokra (Series X és S) és a Windows 10 vagy 11 PC-kre fog megjelenni.

 

 

Starfield

 

 

Mennyire felfedezhetőek fel a bolygók?

 

A fejlesztőktől származó előzetes információk alapján a Starfield teljesen felfedezhető bolygókkal rendelkezik. Todd Howard szavai szerint a játékosok teljes szabadsággal fedezhetik fel a játék teljes galaxisát.

Persze a játékmenet kiszivárgása ellentétes spekulációkhoz is vezetett. Ugyanis a kiszivárogtatók azt állították, hogy láthatatlan falakat találtak a bolygók távoli végein. A hivatalos bejelentésekre és a Starfield Direct információira támaszkodva azonban a játékosok valószínűleg képesek lesznek egy bolygó minden részét bejárni, ha megfelelő felszereléssel vagy képességekkel rendelkeznek.

Mivel a játék bolygói procedurálisan generáltak, a játékosoknak nem lesz lehetőségük lovakon lovagolni vagy járműveket üzemeltetni rajtuk.

Így a Starfield bolygófelfedezése a gyalogláson, a szkennelésen és az új tárgyak vagy érdekességek felfedezésén fog alapulni. Azt is feltételezik, hogy a játékosoknak nem lesz lehetőségük manuálisan leszállni egy bolygóra. Ehelyett egy adott leszállási pont kiválasztása után kezdik majd a felfedezést.

Annak ellenére, hogy a fejlesztők hangsúlyozzák a játék galaktikus szabadságát, a Starfield felfedezése valószínűleg bizonyos szempontból korlátozott lesz. Az augusztusi Direct során Todd Howard is erre utalt.

Több olyan játékmenet-elem is van, amely korlátozhatja a játékosok bolygófelmérését. Ilyen például az oxigénfogyasztás. A környezeti veszélyek is problémásak lehetnek. A szomjúság és az éhség mechanikája szintén be van építve a játékba. A bolygók valószínűleg úgy funkcionálnak majd, mint az Elder Scrolls-játékok területei; saját, bejárható helyszínekkel és dungeonokkal.

Forrás: Starfield/Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu