Starfield: a játékosok szerint nagy gond lehet a New Game Plus móddal?!

Néhány Starfield-játékos az interneten rámutat az RPG New Game+ módjának legnagyobb hibájára, és azt találgatják, hogy vajon a Bethesda valaha is foglalkozni fog-e vele. FIGYELEM! Gameplay spoilerek (NG+ mechanika)!

 

 

Több száz Starfield-játékos nemrégiben az interneten mutatott rá az RPG New Game Plus módjának szerintük legnagyobb hibájára. Bár a játék érdekes módon valósította meg a New Game Plus funkciót, ezek a most felbukkant panaszok kiemelik, hogy a Bethesda továbbra is eléggé polarizáló téma a fandom körében.

A Starfield New Game Plus módja úgy működik, hogy a játékosok csak akkor tarthatják meg a szintjeiket, képességeiket és kutatási projektjeiket, ha újabb kampányt kezdenek.

Eközben az inventory, az outpostok, kreditek és hajóik mind visszaállnak, miután befejezték a fő történeti küldetést. A Starfield megpróbálja egy kicsit kiegyensúlyozni a dolgokat. Az első hat, illetve tíz alkalommal egy egyedi hajóval, illetve páncélzattal jutalmazza a játékost. Ezek minden egyes új játékkor egyre jobbak lesznek. Sok rajongó azonban eddig úgy találta, hogy ezek a jutalmak nem túl meggyőzőek ahhoz képest, amit cserébe kénytelenek feladni.

Habár a készleteket és a krediteket elég könnyű újjáépíteni, a játékosok egy része különösen bosszankodik amiatt, hogy nem tudják átvinni hajóikat a New Game Plusba. A Starfield subreddit címlapjára került a hétvégén egy ezt a helyzetet sirató téma. Ez több száz, túlnyomórészt hasonlóan gondolkodó választ váltott ki. A vitához csatlakozó rajongók közül néhányan azt mondták, hogy egy újabb játékmenet megkezdése után lesújtotta őket, hogy űrhajóflottájuk nélkül találták magukat. Mások elárulták, hogy tudatosan kerülik a fő küldetés befejezését. Ugyanis nem állnak készen arra, hogy elveszítsék az összes egyedi hajójukat.

Megint mások azt állították, hogy addig nem is gondolnak arra, hogy újabb végigjátszást kezdjenek, amíg nincs mód arra, hogy megkerüljék a New Game Plus mód ezen hátrányát.

Egy ilyen lehetőségre meglehetősen sokat kell majd várni. Már csak azért is, mert némileg valószínűtlen, hogy maga a Bethesda a sztorival kapcsolatos okok miatt valaha is változtatni fog az NG+ működésének alapjain. Úgy tűnik, hogy sok játékos, aki vonakodik elveszíteni a hajóflottáit. Ők még mindig abban reménykednek, hogy a modderközösség végül megoldja a New Game Plus eme vélt hiányosságát.

Ehhez azonban a játéknak valószínűleg először hivatalos modding támogatást kell kapnia a Creation Kit segítségével. Utóbbi a tervek szerint csak 2024 elején jelenik meg. A Bethesda történelmileg az ilyen eszközöket körülbelül négy hónappal a játékuk után dobta piacra. Ez az előzmény azt jelzi, hogy a Starfield Creation Kit valószínűleg január végén vagy február elején debütál.

Forrás: Reddit

I wish I could keep my ships for NG+
byu/AncientDoge inStarfield

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu