Assassin’s Creed Mirage: íme minden, amit érdemes tudnod a játékról a megjelenés előtt!

Mivel az Assassin’s Creed Mirage már a küszöbön áll, ez az útmutató minden olyan kérdésre kitér, ami a rajongóknak a címmel kapcsolatban felmerülhet.

 

 

Az Assassin’s Creed Mirage kétségkívül az év egyik legnagyobb megjelenése. A Ubisoft korábbi címeit sokan kritizálták, amiért eltávolodtak mindattól, amik az Assassin’s Creed játékokat népszerűvé tették. Sok rajongó nyíltan kifejezte elégedetlenségét, mivel úgy érezték, hogy az új Assassin’s Creed-címek másnak tűnnek. A Ubisoft azonban azt tervezi, hogy az Assassin’s Creed Mirage kiköszörüli a csorbát.

Az új játék visszatér a franchise gyökereihez, a lopakodásra és a parkourra koncentrálva. Történetének középpontjában Basim áll, aki az Assassin’s Creed Valhallában is szerepelt. Ahogy a játékosok átveszik az irányítást a tolvajból lett bérgyilkos felett, lehetőséget kapnak arra, hogy az ő szemével lássák a gyönyörű világot. A játék megjelenése előtt a rajongóknak rengeteg kérdésük lesz, és ez az útmutató mindenre kitér.

 

Mikor jelenik meg az Assassin’s Creed Mirage?

 

Az Assassin’s Creed Mirage megjelenése 2023. október 5-én várható. A játék PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és PC-re lesz elérhető.

 

Lesznek-e az Assassin’s Creed Mirage-nak előrendelői bónuszai?

 

Igen, az Assassin’s Creed Mirage három kiadásához különböző bónuszok járnak. Azonban mindháromban megtalálható lesz a Forty Thieves Quest, amelyet Ali Baba története ihletett. A Prince of Persia rajongóknak érdemes lehet egy pillantást vetni a Deluxe Editionre. Ebben lesz egy, a játék által ihletett öltözet Basim számára. Basim lovához és sasához is lesznek skinek. A tőrének és a kardjának is lesz olyan bőrszíne, amely a Prince of Persia rajongóira emlékeztet majd.

 

Mekkora lesz  az Assassin’s Creed Mirage?

 

Az Assassin’s Creed Mirage platformtól függően különböző fájlméretekkel fog rendelkezni.

 

  • PlayStation 5: 31,7 GB
  • PlayStation 4: 27,4 GB
  • Xbox Series X|S, Xbox One: 40 GB alatt
  • PC: Legalább 40 GB szabad hely

 

Assassin’s Creed Mirage rendszerkövetelményei PC-n:

 

Minimális követelmény 1080p 30 fps sebességgel:

 

  • Operációs rendszer: Windows 10 64 bites
  • Processzor: Intel Core i7-4790K.
  • RAM: 8 GB
  • Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB), AMD Radeon RX 570 (4 GB), NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB)
  • Direct X: 12-es verzió
  • Legalább 40 GB szabad hely

 

Ajánlott követelmény 1080p 60fps sebességgel:

 

  • Operációs rendszer: Windows 10 64 bites
  • Processzor: Intel Core i7-8700K
  • RAM: 16 GB
  • Grafika: RAM: 1,5 RAM: XT, NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
  • Direct X: 12-es verzió
  • Legalább 40 GB szabad hely

 

Az Assassin’s Creed Mirage-ban lesznek különböző fegyverek?

 

Igen. Az Assassin’s Creed Mirage játékosok különböző fegyverekhez férhetnek majd hozzá. Basim egy kardot fog hordani, valamint más dolgokat, mint például fúvónyilakat, füstbombákat és dobókéseket. Ezeknek a tárgyaknak a segítségével a játékosok megmutathatják leleményességüket, különböző módokon elbánva az ellenséggel.

 

Hol játszódik az Assassin’s Creed Mirage?

 

Az Assassin’s Creed Mirage fő helyszíne Bagdad városa. A területen belül négy kerület található: Harbiyah, Abbasiyah, Round City és Karkh. Mindegyik kerület egyedi, és különleges élményt nyújt a játékosoknak. A játékosok felfedezhetik a Bagdadon kívüli területeket is, amelyek közé tartozik az Alamut kastély, az orgyilkosok otthona.

Az Alamut-kastélynak nagy történelmi jelentősége van, és a játékban való látványa nem lesz kevésbé látványos.

Az Assassin’s Creed Mirage Bagdad aranykorában játszódik. A játékban számos olyan karakter lesz, aki döntő szerepet játszott abban, hogy Bagdad elérte fénykorát. A játékosok olyan eseményeknek is szemtanúi lesznek, amelyek az egész világot befolyásolják.

 

Mennyi időt vesz majd igénybe az Assassin’s Creed Mirage végigjátszása?

 

Fabian Salomon kijelentette, hogy a játékosoknak 20-24 órába fog telni a játék végigjátszása. Azok, akik a 100%-os teljesítést szeretnék elérni, 25-30 óra alatt érhetik el a célt. Ez jó hír azoknak a játékosoknak, akik egy rövidebb Assassin’s Creed játékra vágytak. Az utóbbi néhány belépőt ugyanis feleslegesen hosszúnak érezték, ami sokakat arra késztetett, hogy abbahagyják a játékot.

 

Lesz többjátékos mód Assassin’s Creed Mirage-ban?

 

A Ubisoft nem adott ki olyan információt, amely megerősítené, hogy az Assassin’s Creed Mirage lesz multiplayer. Így biztosra vehető, hogy egyjátékos játék lesz. Egyes játékosok szerint ez egy elszalasztott lehetőség, de sokan jobban örülnének, ha a játék az egyjátékos módra koncentrálna.

 

Az Assassin’s Creed Mirage nyílt világú lesz?

 

Igen. Az Assassin’s Creed Mirage egy nyílt világú játék. A Ubisoft Bordeaux munkatársai fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy újraalkossák Bagdad ősi városát. A játékosok lélegzetelállító látványvilágnak lesznek tanúi, hihetetlen hangsávokkal együtt, amelyek még tovább emelik a játékélményt.

 

Jön az Assassin’s Creed Mirage a Game Passra?

 

Az Assassin’s Creed Mirage a megjelenés napján nem kerül fel a Game Passra. A Ubisoft semmilyen nyilatkozatot nem tett a Game Passra való érkezésével kapcsolatban. A játékosoknak egyelőre csak külön kell megrendelniük a játékot.

Ugyanakkor, ha Game Pass-ra nem is jön a játék, viszont kizárólag az Xbox konzolokon létező Ubisoft +-on lesz elérhető. Tehát, az Xbox játékosok havi 18 eurorért játszhatják majd  PC mellett konzolon is a játékot. Ugyanakkor akiknek bármilyen PS konzoljuk van, azok számára nincs megnyitva ez a lehetőség. Meg kell venniük 59 euróért a játékot. (Természetesen a Deluxe Editionről beszélünk, mert a havi U+ előfizetés is azt kínálja.)

Ezzel az Uplay +-os megoldással az Xbox-on és PC-n crossplatform save-nek köszönhetően Steam Decken és Xboxon otthon játszhatják a játékot azok, akiknek ez a két konzolja van!

Míg egyébként minden platformra meg kellene a játékot külön venni, a 18 eurós Uplay+ viszont egyszerre ezt a két platformot is kínálja.

Forrás: Epic Games, Ubisoft

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu