BREAKING: bezár a Naughty Dog?! Tömeges elbocsátásról, törölt projektekről hallani!

A Naughty Dog legújabb leépítési hulláma érinti a művészeti, a gyártási és a minőségbiztosítási tesztelési részlegeket is.

 

 

A The Last of Us és az Uncharted-széria stúdiója, a Naughty Dog a legújabb cég, amely belső elbocsátásokat jelentett be. A leépítés legalább 25 fejlesztőt érint.

A Kotaku jelentése szerint számos részleg, köztük a művészeti, a gyártási és a minőségbiztosítási részlegek szerződéses munkatársait érintik, és a források szerint legalább 25 embertől készülnek megválni.

A Naughty Dog rövidre zárja a kiszervezett fejlesztők szerződéseit. Egyes, egyelőre meg nem erősített források szerint az elbocsátottaknak nem adnak végkielégítést. Mind a megmaradó alkalmazottakra, mind az elbocsátott fejlesztőkre állítólag „nyomást gyakorolnak, hogy elhallgassák a hírt”. A források szerint az érintett vállalkozóknak október végéig kell dolgozniuk. Akkor hivatalosan is felbontják a szerződésüket.

A gyanú szerint az érintett fejlesztők azok lehetnek, akik a The Last of Us többjátékos projektjén dolgoznak. Ezt eredetileg a The Last of Us 2. részével együtt akartak megjelentetni. Az év elején a Bungie negatív visszajelzéseit követően a többjátékos projekten dolgozó csapatot hatalmas mértékben leépítették.

Annak ellenére, hogy a nemrégiben bemutatott HBO-adaptáció nézettségi mutatói sikeresek voltak, az első játék Factions módjára épülő zombis lövöldözős játék többjátékos spin-offja a fejlesztés során nehézségekbe ütközött. A Bloomberg júniusban arról számolt be, hogy a Sony elvonta az erőforrásokat a projekttől. Ez azután történt, miután a Bungie, a Destiny 2 mögött álló, nemrég felvásárolt élőszereplős erőmű negatív belső felülvizsgálatot kapott.

Egy forrás most azt mondja, hogy bár a többjátékos játékot nem törölték teljesen, de jelenleg gyakorlatilag jegelték.

A Naughty Dog szerződéseinek idő előtti felbontása a legújabb hír a játékiparban történt elbocsátások és munkahelyek elvesztésének sorában. Múlt héten az Epic Games 830 alkalmazottat bocsátott el. A Fall Guys fejlesztője, a Mediatonic pedig súlyos veszteségeket szenvedett el. Ugyanezen a napon a Sega hirtelen bejelentette, hogy törli a Hyenast. Elbocsátások várhatóak a fejlesztő Creative Assemblynél is. A Team17-nél is „jelentős” létszámleépítés várható a cég vezérigazgatójának távozása és a javasolt átszervezés után.

A Sony egyelőre nem kommentálta a vállalkozók bejelentett elbocsátásait.

Forrás: Kotaku, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu