Ahsoka: Sabine Wren karaktere eloszlatott volna egy régi Star Wars-tévhitet?!

MOZI HÍREK – Az Ahsoka 1. évada azzal a felvétellel ért véget, amelyen Anakin Skywalker Erő-szelleme látható, miután Sabine Wren megérezte őt. Ez mindent megváltoztat, amit tudunk róluk. FIGYELEM! A cikk spoilereket tartalmaz az Ahsoka 8. epizódjáról.

 

 

Az Ahsoka 1. évada immár teljes egészében streamelhető. Az utolsó epizód kérdéseket hagyott maga után Sabine Wrenről, és arról, hogy látta-e Anakin Skywalker Erő-szellemét vagy sem. Bár Thrawn főadmirálisnak sikerült visszatérnie a Star Wars galaxisába, Ahsoka Tano és Sabine Wren történetét illetően mégis maradt egy kis sikerélmény. Ahsoka képes volt legyőzni múltbéli bűntudatát. Sabine pedig sikeresen megnyitotta magát az Erő használatára.

Sabine ívét az Ahsoka 1. évadában a szívfájdalom töltötte ki, ahogy küzdött az Erőhöz való kapcsolódásért, miközben a Perideán rekedt Ezra Bridger személyében elveszett családját kereste.

Sabine Erő-érzékenységére már az Ahsoka legeleje óta utalgatta, bár minden erőfeszítése kudarcba fulladt egészen az Ahsoka 8. epizódjáig. Most, hogy Sabine megnyitotta magát az Erő előtt, képes volt megérezni Anakin Skywalker jelenlétét, aki egykori padawanja felett őrködött. Az, hogy Sabine képes érzékelni Anakint, de Ahsoka nem, az Ahsoka egyik legnagyobb fordulata lehet. Ez mindkét karakter történetére kihathat a továbbiakban.

 

Sabine érzékeli Anakint – tehát az Erő-szellemek nem igényelnek közvetlen kapcsolatot?!

 

Az Erő szellemei még mindig a Star Wars egyik olyan jelensége, amelyet nem értünk teljesen. Köztudott, hogy az Erő szellemei megjelenhetnek és kölcsönhatásba léphetnek az élőkkel. Fizikailag befolyásolhatják a körülöttük lévő világot. Az Erő-szellemek csak akkor képesek megjelenni, ha az Erő világos oldalához igazodnak. Vagyis a Sith-ek nem tudnak Erő-szellemként megjelenni – csak a megfelelő kiképzéssel rendelkező Jedik. Évtizedeken át úgy gondoltuk, hogy ahhoz, hogy egy Erő-szellem megnyilvánuljon, kapcsolatban kell állnia az őt látó személlyel. Ennek az elméletnek van értelme egy olyan ember esetében, mint Luke Skywalker, aki látta Obi-Wan Kenobi, Yoda és az apja, Anakin Skywalker Erő-szellemeit.

Ahsoka utolsó jelenetében azonban Sabine – aki soha nem találkozott Anakin Skywalkerrel, és nincs is valódi kapcsolata vele – úgy tűnt, képes érzékelni Anakin Erő-szellemét.

Az Erő-szellemekről szóló felfedezés a lehetőségek teljesen új birodalmát nyitja meg azzal kapcsolatban, hogyan lehetne Anakin Skywalkert felhasználni az Ahsoka 2. évadában és azon túl. Bár Ahsokának már nincs szüksége a mestere útmutatására, ez nem jelenti azt, hogy Anakin nem fog felbukkanni néha-néha. Anakin a galaxis történetének egyik legerősebb Erő-használója volt, így logikus, hogy az ő szelleme bárhol könnyedén megnyilvánulhat.

Az Ahsoka 8. epizódjában látott Mortis-istenek szobrai miatt Anakin kapcsolata velük és a Mortis birodalommal arra kényszerítheti, hogy Ahsoka Tanón kívül másnak is megjelenjen. Ha az Erő szellemeinek nincs szükségük közvetlen kapcsolatra ahhoz, hogy megnyilvánuljanak, akkor ez nem lenne probléma. Anakin olyan embereknek jelenhetne meg, mint Baylan Skoll vagy Shin Hati. Ez mindenképpen érdekes bővítése lenne az Erőszellem-történetnek. Továbbá azt is jelzi, hogy más jedik is megjelenhetnek a jövőbeli Star Wars-címekben, mint például Ben Solo Rey új Jedi Rend-filmjében.

 

Miért nem érzi Ahsoka Anakin jelenlétét?

 

Sok oka lehet annak, hogy Ahsoka miért nem érzékelte Anakin jelenlétét. Az egyik lehet, hogy mivel Sabine annyira elzárkózott az Erőtől, és most nyitott rá, minden belé áramlik. Ahsoka Tano is érezhette mesterét, de nem érezte szükségét, hogy kapcsolatba lépjen vele. Úgy értelmezhette a jelenlétét, mint a jóváhagyását annak, amit elért. Nem volt szüksége szavakra, hogy ezt megszilárdítsa.

Ahsoka azt is elmondta Sabine-nak korábban a 8. részben, hogy Anakin mindig mellette és a döntései mellett állt, és ez a pillanat azt testesítette meg, hogy Anakin továbbra is ezt teszi.

A Star Warsban is van precedens arra, hogy az embereknek meg kell tanulniuk, hogyan nyissák meg magukat az Erő szellemei előtt. Ahogyan azt pl. Obi-Wan Kenobi és Qui-Gon Jinn kapcsán az Obi-Wan Kenobi Disney+ sorozatban láthatjuk. Ahsoka talán még nem áll készen arra, hogy Anakin Skywalkert Erő-szellemként lássa. Ez a következő útja lehet az Ahsoka 2. évadában. Akár Sabine és Ahsoka valóban látta Anakin Skywalker Erő-szellemét, akár nem, szívmelengető tudni, hogy még mindig ott van és vigyáz a padawanjára. A jelenléte azt jelzi, hogy a nézők többet láthatnak Anakinból az Ahsoka jövőbeli évadaiban.

Forrás: Wookieepedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu