Hamarosan érkezhet a Windows 12?! Érdekes infók szivárogtak ki az Inteltől…

TECH HÍREK – Az Intel le meri fogadni, hogy egy nagy „Windows frissítés” jön 2024-ben. Egy friss interjúban látszólag megerősítették a Windows 12 megjelenési dátum pletykáit.

 

 

Már egy ideje hallani pletykákat, hogy készül a Windows 12. Az Intel a múlt hónapban ült le a Citi-vel beszélgetni arról, hogy hogyan mennek a dolgok, és hogyan néz ki a közeljövő a pénzügyek szempontjából. A beszélgetés során elhangzott egy rövid, szinte mellékes megjegyzés arról, hogy az Intel szerint az eladások 2024 folyamán javulni fognak:

„Valójában úgy gondoljuk, hogy ’24 elég jó év lesz az ügyfelek számára, különösen a Windows frissítése miatt. És még mindig úgy gondoljuk, hogy a telepített bázis elég öreg, és szükség van egy frissítésre, és úgy gondoljuk, hogy a jövő év lehet ennek a kezdete, tekintettel a Windows katalizátorra. Szóval optimisták vagyunk azzal kapcsolatban, hogyan alakulnak a dolgok 24-től kezdődően.”

Tudom, mire gondolsz: A Windows 12 nem szerepel kifejezetten, de a Microsoft operációs rendszerének bármelyik normális frissítését soha nem nevezik frissítésnek. Vagy valami olyasmi, ami elég katalizátor lesz ahhoz, hogy az Intel értékesítési népe felélénküljön.

Lehetséges, hogy a Microsoft jelentős változtatásokat tervez a kezelőfelületen, vagy valami hasonlót. Ám elég pletyka keringett már ahhoz, hogy ez ne így legyen. A nagyobb kiadások fejlesztése például hároméves ciklusban zajlik. Már ez is arra utal, hogy a következő Windows 2024 második felében fog az égből pottyanni.

Ne felejtsük el, hogy az Intel következő, a mainstream számítástechnikára szánt CPU-architektúrája, a Meteor Lake radikális változást jelent abban, ahogyan belül minden működik, és ahogyan az Alder és a Raptor Lake a Windows 11-gyel működik a legjobban. Ugyanez igaz lehet az új dizájnra és a Windows 12-re is.

A Microsoft sokat árult el arról, hogy mit tervez a Windows következő verziójával.

Számíthatunk arra, hogy olyan dolgok, mint a felhasználói felület, a Start menü, a widgetek stb. frissülnek (bár nem feltétlenül a jobb irányba), de mi a helyzet az alapvető, mögöttes struktúrával?

Már jó ideje rengeteg utalás érkezett arra, hogy a Microsoft komolyan átdolgozza az operációs rendszert. A várható változások egy része úgy tűnik, hogy kapcsolódik ahhoz, amit az Intel az ügyfél CPU-kkal csinál. Például a mesterséges intelligencia rendszerek sokkal nagyobb mértékű integrációja. Illetve a régi funkciók és támogatások eltávolítása, amelyek csak az általános teljesítmény útjában állnak.

A Windows 11 alacsony fogyasztói elfogadottsága gyenge eredményeket hozott. A Microsoft 2024-re tekint, mint arra az évre, amikor a lehető legtöbb felhasználót akarja leszoktatni a Windows 10-ről. Ha az Intel is beleáll a játékba, hogy az új chipjei jelentősen gyorsabbak legyenek az új operációs rendszerrel, akkor jövőre megtörténhet a Windows 11-gyel remélt (de elmaradt) nagy migráció.

Ha azonban mindez újabb nagy ugrással jár a hardverigény terén, az baj. Ebben az esetben a PC-s játékosok valószínűleg addig maradnak a régebbi operációs rendszernél, amíg csak lehet.

Forrás: Seeking Alpha, Windows Central

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu