Hatalmas siker az Ubisoft számára az Assassin’s Creed Mirage, de nem mindenki elégedett!

Az Assassin’s Creed Mirage hivatalosan is a Ubisoft legújabb slágere, a cég ugyanis elárulta, hogy a cím nagyon jól fogyott a megjelenést követően.

 

 

Az Assassin’s Creed Mirage a kiadója, a Ubisoft szerint nagy sikert aratott. A cím rövidebb története és a lopakodásra fókuszáló játékmenet tetszett néhány kritikusnak, hiszen az AC Mirage pozitív kritikákat kapott. Most úgy tűnik, hogy a játék az eladások terén is jól teljesít.

Az első Assassin’s Creedre emlékeztető hangulattal és a több RPG-elemet nélkülöző, inkább a merényletekre koncentráló játék elég vonzerőt szerzett ahhoz, hogy nagylemez legyen.

A Ubisoft elárulta, hogy az Assassin’s Creed Mirage hatalmas anyagi sikert hozott a cégnek. A kiadó szerint a játék az eladások tekintetében a Ubisoft legnagyobb dobása. Legalábbis, ha kizárólag a PS5-ös és az Xbox Series X/S-t vesszük figyelembe. A bejelentés során a cég néhány érdekes számot is elárult a játék első hetéről. A játékosok például eddig 479 kollektív évet töltöttek el a játék városának háztetőin parkourozva. 60 millió ugrást hajtottak végre, és 1,2 milliószor simogattak utcai macskákat.

A játék sikere miatt várható volt, hogy a Ubisoft további DLC-kkel akar majd kaszálni. Jelenleg azonban, annak ellenére, hogy néhány kisebb DLC elérhető, nem várható nagyobb bővítés a Mirage-hoz. Ami hamarosan érkezik, az a játék iPhone 15 Pro portja. Ez a port az első alkalom, hogy a sorozat egyik fő epizódját mobilra portolják. Ha követi a jelenlegi trendet, akkor valószínűleg továbbra is jól fog fogyni ezen az új platformon.

A Ubisoft számos más Assassin’s Creedhez kapcsolódó projekten is dolgozik. A titokzatos Assassin’s Creed Infinity-n kívül, amely egy olyan csomópont lesz, ahol a játékosok hozzáférhetnek majd a franchise különböző címeihez, további négy projekt van fejlesztés alatt. Ezek Assassin’s Creed Nexus VR, AC Red, AC Hexe és AC Jade. A Nexus VR az első alkalom lesz, hogy a híres franchise belép a VR területére. A Red és a Jade a kódneve azoknak a projekteknek, amelyek új, Japánban, illetve Kínában játszódó történeteket tartalmaznak majd. Ezek közül a projektek közül a legrejtélyesebb az Assassin’s Creed Hexe. Utóbbiról egyelőre nincs sok információ, de az elméletek szerint a boszorkányokra fog koncentrálni, és Európában fog játszódni.

 

Béna karaktermodellek az Assassin’s Creed Mirage-ban?!

 

Egy nemrégiben megjelent Reddit-poszt érdekes beszélgetést váltott ki az AC-rajongók körében. Sokan kritizálták az Assassin’s Creed Mirage karaktermodelljeit. Egyes játékosok odáig mentek, hogy azt mondták, a karaktermodellek feltűnően hasonlítanak a franchise korábbi kiadásainak modelljeihez. Sőt, még a 2009-es videójátékokhoz is. A Reddit-fonal jelenleg több mint 22 000 upvote-nál tart, így gyorsan forró témává vált a játékközösség körében.

A karaktermodellek mellett a Mirage animációi is kritika tárgyát képezték, mivel sok játékos rámutatott, hogy a nem túl gördülékeny animációk károsan hatottak az elmerülésükre, megtörve azt az illúziót, hogy a 9. századi Bagdadban tartózkodnak.

Visszatérő érzés, hogy a fent említett problémák egy része abból ered, hogy a Ubisoft számos címében újrahasznosítja az eszközöket. Ennek ellenére nem minden Redditor foglal ilyen keményen állást a Mirage-ral szemben. Jó néhány felhasználó a kisebb fejlesztési költségvetéssel és az alacsonyabb induló árral indokolja a hibáit.

Számos Redditor könnyedebb megközelítést alkalmazott a vitafolyamatban. Játékosan megjegyezték, hogy a Mirage úgy tűnik, pontosan azt nyújtja, amit reméltek egy olyan játéktól, amely a régebbi Assassin’s Creed-címek stílusában gyökerezik. Beleértve a hibás karaktermodelleket is. A viccet félretéve, a Mirage sikere valószínűleg meghatározza majd a Ubisoft játékmenetének irányát a sorozat jövőbeni címeiben. Az Assassin’s Creed Red után, persze, amely visszatér a Valhalla, az Odyssey és az Origins játékokban megtalálható RPG-formulához.

Forrás: X, Reddit

Why do Ubisoft character models still look like they’re from 2009?
byu/RedOcean7 ingaming

 

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu