Egy új Breaking Bad spinoff a Better Call Saul befejezésének is mélyebb jelentést adhat?!

MOZI HÍREK – A Breaking Bad alkotójának, Vince Gilligan-nek a spinoff tervei utólag sokkal fontosabbá teszik a Better Call Saul utolsó jelenetét.

 

 

A Breaking Bad alkotója, Vince Gilligan megosztotta gondolatait a franchise jövőjéről. Spinoff-tervei miatt a Better Call Saul utolsó jelenete még fontosabbá válik. A Breaking Bad még 2008-ban debütált, és gyorsan begyűjtötte a kritikusok és a közönség elismerését. Bryan Cranston és Aaron Paul főszereplésével a sorozat a 21. század egyik legnagyobb sorozatává vált. Népszerűségét tekintve nem meglepő, hogy a Breaking Badből előzménysorozat is született. Bizonyos szempontból a Better Call Saul még jobb, mint a Breaking Bad – és tekintve Gilligan jövőbeli terveit, a befejezés is fontosabb.

A Better Call Saul a Breaking Bad fő idősíkja után zárul, miután elmesélte azokat az eseményeket, amelyek Jimmy McGill (Bob Odenkirk) hírhedt Saul Goodmanné válásához vezettek.

Ebben Saul beismeri a Walter White (Bryan Cranston) drogbirodalmában játszott szerepét. Börtönbe kerül a bűneiért. A Better Call Saul zárójelenetében Jimmy a börtön kapuja mögül ujjpisztolyokat mutat Kim Wexlernek (Rhea Seehorn). A 86 éves börtönbüntetésével Jimmy a kapu mögött fog meghalni. A börtönben készült utolsó, fekete-fehér felvétel pedig még nagyobb jelentőséggel bír most, hogy Gilligan beszélt a spinoff terveiről.

 

A Better Call Saul utolsó jelenete még jelentősebb, ha ez az igazi befejezés

 

A Better Call Saul lezárja az előzménysorozat és elődje eseményeit. Ám rengeteg szó esett egy újabb Breaking Bad-spinoffról. Bár a sorozat társalkotója, Gilligan nem teljesen ellenzi az ötletet, jelenleg nem tervezi, hogy visszatérjen a Breaking Bad univerzumába. A Variety-nek adott interjújában Gilligan elismerte: „Talán a jövőben tisztábban látunk majd ahhoz, hogy csináljunk valamit. De amit én szeretnék, az az, hogy hagyjuk a dolgot”. A továbbiakban hangsúlyozta, hogy nem akar „döglött lovat ütni”, különösen akkor nem, ha nincs „további történet, amit el lehetne mesélni”.

Ha a Better Call Saul valóban Gilligan történetmesélésének végét jelenti a Breaking Bad univerzumában, akkor az előzménysorozat fináléja még jelentősebb.

Mivel nincs más spinoff, amire számíthatnánk, a Better Call Saul befejezése mindkét sorozat végleges lezárását jelenti. Míg Jesse Pinkman (Aaron Paul) szívszorító utolsó pillanatai a képernyőn a Breaking Badnek erőteljes befejezést adnak, addig Saul utolsó ujjlenyomatai az alapsorozat és az előzménysorozat üzenetét is érvényre juttatják. Mint ilyen, ez tűnik a legmegfelelőbb helynek a franchise lezárására.

 

Miért a Better Call Saul utolsó jelenete a franchise tökéletes befejezése (még Walt nélkül is)?

 

Ha a Breaking Bad-franchise-nak végleges befejezésre van szüksége, akkor a Better Call Saul fináléjánál jobbat nem is tehetne. Először is, Saul Goodman vitathatatlanul az oka annak, hogy a Breaking Bad úgy játszódik, ahogy. A sikamlós ügyvéd nélkül Walter White-ból nem lett volna a drogbáró Heisenberg. Az alapsorozat egészen másképp alakulna Saul közreműködése nélkül. Így illik, hogy az „igazi” befejezés egy olyan felvétel, ami őt a rácsok mögött ábrázolja.

Hasonlóképpen, a Better Call Saul utolsó pillanatai egy olyan üzenetet közvetítenek, amely mindkét sorozatra érvényes. Saul tettei miatt végül börtönbe kerül. Ez aláhúzza azt a tényt, hogy az ő – és Walter – bűnei végül nem igazán érnek semmit. Mindkét karakter elismeri, hogy tévedett, és a sorozat végén valamiféle megváltásra törekszik. A Better Call Saul utolsó jelenete arra emlékezteti a nézőket, hogy a megváltásuknak ára van mindaz után a fájdalom után, amit maguknak és másoknak okoztak.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu