Két új RPG-t „ragadott el” exkluzívként az Xbox a PlayStation 5-től?!

Hosszú ideig a PC, a PlayStation és az Xbox egyaránt részesült a Bethesda fejlesztéseiből, de a szélirány lassan változni látszik.

 

2020 szeptemberében a Microsoft 7,5 milliárd dollárért megvásárolta a Bethesda anyacégét, a ZeniMax Mediát. Ez alapjaiban módosítja a játékipart: olyan híres sorozatok, mint a Fallout vagy a The Elder Scrolls hamarosan az Xbox prioritási listáján kerülnek az élen. Ennek ellenére a már ismert címek, mint a Fallout 4 és a Skyrim, továbbra is több platformon is elérhetőek lesznek.

Ráadásul, a korábban kötött megállapodások alapján a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo kezdetben csak a PlayStationön volt kizárólagos, de mára már az Xbox Game Pass kínálatában is megtalálhatóak. A változás akkor kezdett érezhetővé válni, amikor az olyan játékok mint a Redfall és a Starfield az Xbox kínálatában lettek kizárólagosak. De megnyugtató lehet a PlayStation rajongóknak, hogy a Redfall tekintetében nem maradnak le semmiről.

A közeljövőben jó eséllyel a The Elder Scrolls VI és a Fallout 5 is exkluzívan az Xboxra fog megjelenni. Nemrégiben, a Microsoft és az FTC közti jogi egyeztetések során, az Activision Blizzard megvásárlásának részletei között napvilágot láttak tervek a Fallout 3 és a The Elder Scrolls IV: Oblivion felújított változatairól.

Tekintettel arra, hogy a Microsoft immár a Bethesda tulajdonosa, szinte biztos, hogy ezen remasterek is az Xbox és PC exkluzívjaiként jelennek majd meg. Habár az eredeti játékok a PS3-ra is megjelentek, egy apró reménysugár azért felcsillant, hogy a modern PlayStation konzolokon is debütálhatnak. Azonban ez talán nem így lesz.

Colt Eastwood, az XNC Podcast egyik részében állította, hogy a két felújított játék az Xbox kizárólagos kínálatába kerül. Mindazonáltal, ha ez a hír valóban beigazolódik, aligha sokkolna sokakat.

Fontos megemlíteni, hogy technikailag nem vettek el semmit sem a PlayStationtól, hiszen egyik remaster sem volt bejelentve. Ha azonban a Microsoft nem vásárolja fel a Bethesdát, mindkét felújított változat valószínűleg mindkét platformon elérhető lenne. Ugyanakkor ezeket az információkat egyelőre pletykaként érdemes kezelni, amíg nem kapnak megerősítést.

Mindent egybevetve, a Fallout 3 és a The Elder Scrolls IV: Oblivion már most is kompatibilisek az Xbox Series X|S és Xbox One konzolokkal, és az Xbox Game Pass kínálatában a játékokhoz tartozó összes DLC is megtalálható.

Forrás: GamingBible

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu