PlayStation Pluson elérhető az egyik legkiemelkedőbb videojáték ingyen

Amennyiben rendelkezel PlayStation Plus extra vagy prémium előfizetéssel, most egy valóban kiemelkedő videojátékhoz juthatsz hozzá ingyen. A Disco Elysium szinte kivétel nélkül elismerést kap, hiszen egy rendkívüli mélységű RPG-ről van szó.

 

V magas pontszámot adott neki, hangsúlyozva, hogy kevés játék tud olyan eredetien a szürrealitás, humor és filozófia világába kalauzolni, mint ez a különleges RPG.

A Disco Elysium kategorizálása nem egyszerű. Első pillantásra egy klasszikus RPG-re emlékeztet, ahol kockadobások és karakterfejlesztés dominál, mintha csak egy Dungeons and Dragons játékot látnánk. A hagyományos dungeonok és sárkányok helyett azonban két nyomozóval találkozunk, akik egy elhagyatott területen igyekeznek rejtélyeket megoldani.

A történések nagyrészt beszélgetések és képességtesztek formájában bontakoznak ki, és hasonlóan a D&D-hez itt is számos meglepetés várja a játékost. Ha élvezed, ahogy a Baldur’s Gate 3-ban például beszélgetések során kerülhetsz bajba vagy menekülhetsz meg belőle, akkor ezen játékban is otthon érezheted magad.

Az egyszerűsége ellenére komplex események is történhetnek, mint például ha a játék kezdetén nem sikerül felhúznod a nadrágodat, az komoly következményekkel járhat. A Disco Elysium tökéletesen egyensúlyoz a humoros és komoly jelenetek között, miközben súlyos témákat is képes érinteni.

A főszereplőink, akik nem mondhatók éppen sikeresnek, saját hibáikkal küzdenek, melyeket a játék különféle módon tárgyal. Te döntöd el, hogyan formálod karaktered, milyen tulajdonságokba fektetsz pontokat, hogy közvetlenül belemerülj a történet és a játékvilág változásainak érzékelésébe.

Ez az egyedülálló és szürreális játékélmény mindenkinek jár, és most a PlayStation Pluson keresztül ingyenesen is kipróbálhatod. Amikor befejezted, biztos lehetsz benne, hogy egy olyan élményben volt részed, amelyet nehéz lesz túlszárnyalni.

Forrás: GamingBible

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu