Alan Wake 2: kissé hiányos a PlayStation 5 port [VIDEO]

A Remedy Entertainment mától kapható játéka grafikailag nincs azonos szinten a PC által nyújtottal…

 

PC-n egyértelműen szebb az Alan Wake 2, de ehhez egy elég erős konfiguráció kell (értelemszerűen egy Intel Core i9-14900K, GeForce RTX 4090 páros a legjobb ehhez, de nincsen félretéve egy teljes évi jövedelmünk erre…), de inkább nézzünk rá a Sony hardverére, mert a Digital Foundry lent beágyazott elemzése is inkább a PlayStation 5-tel foglalkozik. Az Xbox Series X és az Xbox Series S látványával kapcsolatos visszajelzéseikre egy kicsit várnunk kell.

A PlayStation 5-ös verzió a PC-s kiadás maximumjához közel van például a geometria vagy a részletesség terén, azaz az alap vizuális minőség oldalát nézve a PS5-nek nincs miért szégyenkeznie. Viszont hiányzik a sugárkövetés, azaz a ray tracing, így például a tükröződések és az árnyékok elmaradnak a többi platformhoz képest. (Igaz, a PC-s csúcsgrafikát sem lehet minden konfigon működésre bírni, szóval a Remedy „előretervezett” Alan Wake és Saga Anderson történetével…)

A felbontás és a teljesítmény esetében már jobb szituációban van a nemsokára áttervezett formában megjelenő, az eredeti párost nyugdíjazó, de nem olcsóbb PlayStation 5. A Quality mód 30 FPS-re, a Performance pedig 60 FPS-re törekszik. A képminőségre törekedik az előbbi, de a natív felbontás valamelyest gyengének nevezhető, ugyanis 1272p-n fut az Alan Wake 2. Az AMD felskálázó technológiáját, az FSR 2-t használja, hogy 4K-ra felhúzza a vizualitást. A Performance mód natív felbontása mindössze 872p, és az FSR 2-vel 1440p-re skáláz fel. Az FSR nem működik tökéletesen. A Quality mód többnyire tartani tudja a másodpercenkénti harminc képkockát (épületeken belül főleg), de 25 körüli értékre lecsökken néhány kinti régióban. A Performance mód „házon belül” képes 60 FPS-t tartani, de odakinn itt is tapasztalható némi teljesítményromlás (~50 FPS).

Szóval a Remedy játéka grafikailag nem ronda, de kissé hiányos. De mivel a Controlhoz képest nagy fejlődést mutatott be a finn csapat, kiindulásként ez sem rossz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu