Titokzatos meglepetés-játék készülhet a Capcom műhelyében?!

A Capcom azt állítja, hogy március 24. előtt egy „nagyobb, be nem jelentett címet” tervez kiadni, még a jelenlegi pénzügyi év során.

 

 

Ha minden igaz, a Capcom azt tervezi, hogy egy „jelentős”, be nem jelentett címet ad ki. Méghozzá a jelenlegi pénzügyi évének végéig. Utóbbi 2024 márciusában ér véget. Tehát a titokzatos játék hamarosan a felhasználóknál landol majd.

Ez derül ki a héten közzétett legutóbbi eredményei mellett közzétett japán Q&A-ból, amelyben a bejelentetlen címet azzal kapcsolatban említi, hogy miként kívánja elérni az év végi értékesítési céljait.

Figyelembe véve a be nem jelentett játékkal kapcsolatos törekvéseket, lehetséges, hogy a Capcom két legnagyobb franchise-ának egyikéhez, a Resident Evilhez vagy a Monster Hunterhez kapcsolódik. Az is lehetséges, hogy mivel 2024 márciusáig már csak kevés nagy iparági esemény van hátra, a játékot a decemberi The Game Awards során jelenthetik be.

A Capcom közölte, hogy a pénzügyi év erős első felét követően jó úton halad afelé, hogy 11 egymást követő évben elérje a működési bevétel növekedését. A cég legjobban fogyó játéka az első félévben a Street Fighter 6 volt. Utóbbi a június eleji megjelenése óta már meghaladta a 2,47 millió darabot.

A Resident Evil 4 remake-ből további 1,66 millió példányt adtak el a pénzügyi év első felében. Így a márciusi megjelenést követően 5,45 millió példányban kelt el. A Capcom minden idők legnagyobb példányszámban eladott franchise-a ezzel átlépte a 150 milliós eladási számot.

A kiadó július közepén új IP-t, az Exoprimal-t dobta piacra PC-re, Xbox és PlayStation konzolokra. A játékból, amely a megjelenéskor konzolon és PC-n is elérhető volt a Game Pass-hoz, szeptember végéig kevesebb mint 940 ezer példányt adtak el. Ez valamennyire elmarad a várakozásoktól. Azonban így is jelentős siker.

Forrás: Capcom.co.jp

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu