Egy új fejezet kezdete is lesz a Resident Evil 9?

A Capcom franchise-ának következő új része nem csak az eddigi eseményeket zárhatja le, hanem az új kezdetek kiindulópontjaként is szolgálhat.

 

Már hallottunk olyan pletykákat, hogy a Resident Evil 9 valamilyen módon le fogja zárni Ethan Wintersék történetét. Ethan a Resident Evil 7-ben bukkant fel először, a Resident Evil: Village története során feláldozza magát, majd annak DLC-jében, a Shadows of Rose-ban apa és lánya, Rose találkozik a végső küzdelem során. De az új felvonást a japán kiadó hivatalosan még be sem jelentette, de egyre többet hallunk róla is (az viszont már fix, hogy REX Engine-nel készül; a héten írtunk az újgenerációs RE Engine-ről).

A The Snitch Discord-szerverén egy másik bennfentes, Dusk Golem írt arról, hogy ő mit tud az új Resident Evilről: „Nem hiszem, hogy olyan közvetlen folytatása lenne, mint a Resident Evil: Village volt a Resident Evil 7-nek, de az RE 8 és az RE 9 cselekményét úgy tervezték meg, hogy az egyfajta zárófejezethez vezessen a sorozat jelenlegi ívében. Csak a rend kedvéért: a Shadows of Rose-t nem tervezték korábban, és nem vesz el semmit abból, ami a Resident Evil 9 volt 2018 óta. Tudom, hogy egyesek ezt spekulálják, de ez nem igaz. Szerintem a Capcom több okból is megcsinálta [a] Shadows of Rose [DLC-t], az egyik, hogy megerősítse, mit jelentett a [Resident Evil:] Village befejezése.

A két dolog, amit nyilvánosan elmondtam róla, hogy a Resident Evil 9-nek van a legnagyobb költségvetése és a leghosszabb fejlesztési ideje az eddigi RE-játékok közül. Már 2018 óta fejlesztik, valószínűleg legkorábban 2025 előtt nem fog megjelenni, hacsak a fejlesztés szuper jól megy, hasonlóan a Resident Evil 4 Remake-hez, ami valójában a belső reboot után a vártnál hamarabb jelent meg, mivel a fejlesztés meglepően jól és zökkenőmentesen ment. A Capcom a Resident Evil 9-et egy záró fejezetnek tekintette, hogy néhány dologgal onnan új történetszálak és fókuszok felé haladjon, és új irányokba vigye a sorozatot. Tehát a játék egyfajta záró és egyben kezdő fejezete is a dolgoknak a Capcom szemében,” írta Dusk Golem.

Mindez persze nem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu