A Resident Evil 5 Remake figyelemmel kell, hogy legyen a Separate Ways-re

A Capcom mindenféleképpen szem előtt kell, hogy tartsa a Resident Evil 4 Remake DLC-jét (ez az ősszel jelent meg, tehát még viszonylag új).

 

A Resident Evil 4 Remake-hez megjelent Separate Ways DLC-ről korábban már volt szó a hírekben, de más szemszögből is érdekes téma: tény, hogy jobban kidolgozta Ada Wong történetét (nem beszélve Luis személyiségét), a Resident Evil 5-re is van utalás a DLC végén Albert Weskerrel a hajóján (ami az alapjátékban a finálé előtti utolsó helyszín volt), és emiatt joggal gyaníthatjuk, hogy a japán cég legközelebbi felújítása a franchise-ban az akciódúsabb játékmenet felé elkanyarodó ötödik rész lehet.

Annak a játéknak is voltak DLC-i, és ezúttal is minden adott ahhoz, hogy azokat is újragondolja a Capcom, de ezúttal a Lost in Nightmares DLC-re gondolunk. Az alapjátékhoz képest ez sokkal inkább a túlélő horror stílusát képviselte, és főszereplőként Chris Redfield és Jill Valentine volt irányítható. A két karaktert nem kell bemutatni, de Jill sztorijában eredetileg van egy többéves űr: a DLC úgy ér véget, hogy Jill feláldozza magát, amikor Weskert lerántja a mélységbe a Spencer-villa egyik ablakából. (Őt ekkor Wesker rabul ejti, kísérleteket végez rajta, és agymosottként segít a napszemüveges gazfickónak.)

A DLC így képes lenne betekintést nyújtani abba, hogy Jill Valentine miképp próbált ellenállni Wesker irányításának (Jill az őt irányító P30-as készülék mellkasáról történő letépése után elsimerte, hogy mindenre emlékszik, de akarata ellenére nem tudott másképp cselekedni, így megtámadta Christ és Shevát). A régebbi T-vírusos fertőzés Weskernek kedvezett, de azt is felfedezhetnénk, hogy Wesker kísérletei hosszabb távon miképp hatottak Jillre.

Jill „utóhatásait” eddig nem láthattuk, így erre is lehetne építeni egy DLC-ben a Resident Evil 5 Remake számára, vagy akár a Resident Evil 9 is ezzel foglalkozhat, ha már hallottuk, hogy Ethan Wintersék története a Resident Evil (8): Village-dzsel befejeződött…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu