Most akkor készül a Switch 2, vagy sem? A Nintendo elnöke is megszólalt!

TECH HÍREK – Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke reagált a vállalat állítólagos jövőbeli „Nintendo Switch 2” játékkonzolját övező legújabb pletykákra és spekulációkra.

 

 

A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa a Nintendo következő konzolját övező legújabb pletykákkal foglalkozik. A Nintendo Switch e sorok írásakor már majdnem hét éve jelentős pénztermelőnek számít. Minden idők egyik legkelendőbb videójáték-konzoljává vált. Köszönhetően az újszerű konzol/handheld hibrid jellegének és a rengeteg blockbuster first-party exkluzívnak, mint például a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom és a Super Mario Bros. Wonder. Persze minden jónak egyszer vége szakad, és már most arról beszélnek, hogy a Nintendo inkább előbb-utóbb továbblép az elkerülhetetlennek tűnő „Switch 2”-re.

Az elmúlt évek tele voltak pletykákkal és spekulációkkal a Nintendo következő rendszere körül, amely állítólag a Switch többképernyős funkcionalitását a PlayStation 5 és az Xbox Series X szintjén álló, frissített grafikus hardverrel kombinálja majd.

Sok iparági bennfentes azt állítja, hogy ez az úgynevezett „Switch 2” konzol már 2024-ben piacra kerülhet. Illetve, hogy válogatott triple-A fejlesztők már dolgoznak az erre szánt játékokon. Az egyik különösen nagy pletyka szerint a Nintendo az idei Gamescom 2023-as rendezvényén a színfalak mögött demózta új rendszerét. Állítólag a 2021-es Matrix Awakens Unreal Engine 5 techdemóját futtatta le.

Ez azonban nem biztos, hogy így volt. A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa nemrég egy pénzügyi megbeszélésen kitért a Gamescom 2023 pletykára. Ezt a japán Mainichi játékoldala írt meg, és a Nintendo Everything fordított le. „Az online pletykák, amelyek nyilvános információnak tűnnek, nem pontosak” – jelentette ki Furukawa, ami arra utal, hogy a Switch 2-t mégsem mutatták be Németországban.

Furukawa kitért a Nintendo által néhány hete benyújtott kettős képernyős szabadalomra is, amely egy olyan készüléket említett, amely kettéválasztható, így két különálló játék-kéziszámítógépet alkothat.

Sokan gyanították, hogy ez a szabadalom a Switch utódjával állhat összefüggésben. Furukawa csak annyit mondott, hogy bár cége annak tudatában nyújtotta be a szabadalmat, hogy az kiszivároghat a nyilvánossághoz, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Nintendo jövőbeli termékei a benne felsorolt technológiával rendelkezhetnek.

Érdemes kiemelni, hogy Shuntaro Furukawa legutóbbi cáfolata, miszerint a Gamescom 2023-on mutatják be a Nintendo következő rendszerét. Ám nem cáfolta meg a többi pletykát a sokat emlegetett Switch 2 konzol körül. Nagyon valószínű, hogy a következő konzol már fejlesztés alatt áll. Körülbelül egy éven belül meg is jelenhet. Furukawa pedig szemérmesen játszik, hogy titokban tartsa, amíg cége készen nem áll arra, hogy rendesen bemutassa. Másrészről viszont az említett konzollal kapcsolatban semmi hivatalosat nem erősítettek meg. (Beleértve azt is, hogy valóban létezik-e vagy sem.) Így a rajongóknak nyitva kell tartaniuk a szemüket és a fülüket, ha további információkat szeretnének megtudni a Nintendo jövőbeli játékhardveréről.

Forrás: Nintendo Everything

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu