Jól halad a PlayStation 5, de a Sony mélyen hallgat a PlayStation Plusról!

Az előző negyedévben nem véletlenül hagyta ki a Sony az adatközléséből, hogy hány előfizetője van a PlayStation Plus szolgáltatás valamelyik szintjére…

 

A Sony közölte az előző negyedévre (július-szeptember) vonatkozó üzleti jelentését. Ebből megtudtuk, hogy már 46,6 millió boltokba szállított példánynál tart a PlayStation 5, amelyből napokon belül megjelenik az áttervezett, valamelyest kisebb, de nem olcsóbb kiadás, ami idővel nyugdíjazni fogja a 2020 novemberében debütált eredeti modellt. Az előző negyedévben 4,9 millió konzolt szállított a Sony, ami 1,6 millió példánnyal több az előző év azonos időszakához képest.

Lássuk a további statisztikákat. Szeptember 30-ával bezárólag 107 millió havi aktív felhasználója volt a PlayStation Networknek, ami így egy év alatt 5 millióval növekedett. A PlayStation 5 és PlayStation 4 játékaiból a megelőző negyedévben 67,6 millió példányt adtak el. Ez 5,1 millióval több a 2022 július-szeptember időszakhoz képest. A 67,6 millióból 4,7 millió volt belsős fejlesztésű (first-party) játék, ami az egy évvel korábbi 6,6 millióhoz képest elég súlyos, 1,9 milliós visszaesésnek tekinthető. A digitális értékesítések (=PlayStation Network) aránya 67% volt, ami a tavalyi 63%-hoz képest ismét 4%-os térnyerést jelent.

A PlayStation Plus Essential, a PlayStation Plus Extra és a PlayStation Plus Premium előfizetőinek számát a Sony ismét nem közölte (korábban pedig az arányukat sem, azt nem is várjuk el), így nem lenne meglepő, ha további csökkenésről lenne szó, ugyanis a szeptemberi áremelés minden bizonnyal tovább rontott a szolgáltatás eredményein. Helyette az Insomniac Games alig három hete megjelent játékáról hallottunk új értékesítési adatot. Legutóbb azt hallottuk a Marvel’s Spider-Man 2-ről, hogy az október 20-ai PlayStation 5-ös megjelenése után egy nappal már 2,5 millió eladásnál járt, de október 30-ával bezárólag már 5 millió felett járt a két Pókember története.

Úgyhogy a PlayStation 5 az év végére átlépi az 50 milliót, és ezen nem fog változtatni az áttervezett modell sem.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu