Tényleg Tom Holland lesz Link a Legend of Zelda-filmben? Egyre nő az esélye, hogy ő kapja meg szerepet!

MOZI HÍREK – Hivatalosan is megerősítették a Legend of Zelda élőszereplős filmjét, és mostanra az egekbe szökött annak az esélye, hogy Tom Holland kapja Link szerepét.

 

Most, hogy hivatalosan is készül egy élőszereplős Legend of Zelda-film, Tom Holland esélyei, hogy eljátssza a Nintendo ikonikus karakterét, az egekbe szöktek. A Pókember sztárja népszerű rajongó volt, aki eljátszhatná Linket egy élőszereplős Legend of Zelda-adaptációban, de úgy tűnt, hogy valójában sosem kapja meg a lehetőséget. Most, hogy a Nintendo bejelentette, hogy készül egy Legend of Zelda-film, Holland számára elérkezett a lehetőség, hogy eljátssza Linket – és a projekt bizonyos részletei a színész javára billentik az esélyeket.

A készülő Legend of Zelda-film rendezője Wes Ball, producerei pedig Avi Arad és Shigeru Miyamoto lesznek. A film forgalmazója a Sony lesz, amely a Nintendo mellett a mozivászonra is elhozza a filmet. A The Super Mario Bros. Movie sikere után jó esély van rá, hogy a Legend of Zelda-adaptáció is sikert arat majd. A már megalapozott rajongói bázis és a kiterjedt történet miatt egy élőszereplős filmben is sok ígéret rejlik. Ha Holland kapja meg a főszerepet, az valószínűleg még nagyobb figyelmet fog kelteni – és kielégíti a rajongók egy részét, akik már jóval a projekt zöld lámpájának megjelenése előtt is az ő részvételét követelték.

 

MOZI HÍREK – A több éves hiátus után az Uncharted forgatása folytatódik és Tom Holland többek között erről is beszélt az Instagram videójában.

Tom Hollandnak már két kapcsolata van az élőszereplős Legend of Zelda-filmmel

 

Az, hogy népszerű választás Link szerepére, önmagában nem elég ahhoz, hogy Holland megkapja a közelgő Legend of Zelda-film főszerepét. A színésznek azonban két olyan kapcsolata is van a filmhez, ami miatt a szereposztása reális lehetőség. Az első természetesen az a tény, hogy a Sony két blockbuster franchise-ában is szerepelt már: Pókember és Uncharted. Holland mindhárom Pókember-filmje sikeres volt, a legutóbbi – Pókember: Nincs visszaút – 1,9 milliárd dolláros bevételt hozott a világ jegypénztárában (a Box Office Mojo segítségével).

Az Uncharted szintén kasszasiker volt, annak ellenére, hogy kritikailag kevésbé szerepelt jól, a film alig több mint 400 000 dollárt hozott (a Box Office Mojo segítségével). Holland Nathan Drake szerepében bebizonyította, hogy képes egy ikonikus videojáték-karaktert hatékonyan életre kelteni. Az olyan karakterek, mint Nathan Drake és Link között jelentős különbségek vannak. Ennek ellenére Holland az évek során bebizonyította, hogy filmszerepeivel széles skálán mozog. Ha lehetőséget kap a The Legend of Zelda főszereplőjének megformálására, kétségtelenül felnő a feladathoz.

A másik kapcsolat, ami Hollandot a Legend of Zelda-filmhez köti, Aradhoz kapcsolódik. Arad a film producere, ahogyan az MCU Pókember-trilógiájának és az Unchartednek is ő volt a producere. Mivel Arad olyan sok Holland-projektben volt executive producer, egyértelmű, hogy a színésznek megvannak a megfelelő kapcsolatai ahhoz, hogy csatlakozzon a Legend of Zelda szereplőgárdájához, ha akar. És a rajongók egy része reméli, hogy ez meg is fog történni.

 

Miért olyan népszerű Tom Holland, mint Link a Legend Of Zeldában?

 

A felhívások, hogy Hollandot Link szerepére szánják, elsőre meglepőnek tűnhetnek, de az AI művészek elképzelték a színészt a szerepben – és Holland valóban tökéletesen néz ki Linkként. Annak ellenére, hogy nem rendelkezik a karakter pontos vonásaival, könnyen érthető, hogy egyes rajongók miért őt képzelik el a szerepben. Könnyedén új lendületet adhatna a The Legend of Zelda főhősének. Az olyan ikonikus figurákat, mint Pókember és Nathan Drake életre keltő sikerei pedig azt jelentik, hogy képes megbirkózni egy olyan szereppel, amelyhez nagy elvárások fűzik. A Legend of Zelda-filmnek szüksége lesz erre egy színészben.

Holland tehetségének és népszerűségének köszönhetően kiváló jelölt Link szerepére. A színészi képességei megadják neki azt a skálát, amivel bele tud esni a szerepbe, még akkor is, ha az nem hasonlít egyetlen olyan karakterre sem, akit korábban alakított. Ráadásul az a tény, hogy Holland ennyire ismert, a Nintendo és a Sony filmadaptációjának is hasznára válhat. Persze nem mindenki van meggyőződve arról, hogy Holland képes-e eljátszani Linket. Egy ilyen szereposztás vissza is üthet, ha nem jól kezelik.

 

A Nintendo egy rövid videóban mutatja be, hogyan tesztelték a fejlesztők az Ultrahand képességet a hamarosan megjelenő The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom játékban. Közben egyes rajongók már 72 órával a megjelenés előtt sorban álltak...

Miért lehetne hiba, ha Tom Hollandot választják Link szerepére a The Legend Of Zelda filmben?

 

Bár Holland sztárszerepet adna a The Legend of Zelda-filmnek, a bevonása valójában visszafelé sülhet el. Tekintettel arra, hogy ő egy elismert színész, Holland szereposztása valószínűleg megosztó lesz. Egyes rajongók a Pókember sztárját szeretnék a szerepben látni, mások viszont hevesen ellenzik. Valójában Chris Pratt és Holland szereposztási szurkálódása szinte rögtön azután kezdődött, hogy a The Legend of Zelda-filmet megerősítették. Úgy tűnik, a rajongók jelentős része más színészeket tart szem előtt Link szerepére. Sokan azt is jobban szeretnék, ha ismeretlenek játszanák a The Legend of Zelda-filmet, ami más franchise-ok, például a Harry Potter és a Star Wars esetében is bevált.

Ráadásul lehet, hogy Holland ideje, hogy Linket játsszon, már lejárt. Link életkora a The Legend of Zelda játékokban 10 és 17 év között mozog. Holland 27 évesen már túl idős lehet a szerephez. Elképzelhető, hogy a Sony és a Nintendo megöregíti a karaktert, hogy a játékon felnőtteket szólítsa meg, akik a játékon nőttek fel. Egy ilyen változtatás azonban önmagában is ellentmondásosnak bizonyulhat. Az is biztosra vehető, hogy a Sony és a Nintendo folytatásokat és spinoffokat akar majd készíteni. Ha a cégek azt remélik, hogy az élőszereplős Legend of Zeldából franchise-t csinálnak, akkor egy fiatalabb, kevésbé ismert sztár szerepeltetése lehet, hogy jobb út lenne.

 

Zelda - Ha már a küldetéseket említettem, akkor érdemes ezekről is pár szót ejteni.

A Legend Of Zelda hasznát venné Tom Hollandnak, de nincs rá feltétlen szüksége

 

A Legend of Zelda-film valószínűleg profitálna Holland sztárerejéből, mivel olyan mozilátogatókat is vonzana, akik nem ismerik a videojáték-franchise-t. Holland az MCU-ban játszott szerepének köszönhetően vált ismertté, és a nézők már csak a jelenléte miatt is eljönnének. Azonban, bár Holland segíthet a The Legend of Zeldának, hogy több nézőt vonzzon, a filmnek biztosan nincs rá szüksége a rendezői székben. A franchise már önmagában is elég nagy, hiszen 29 videojátékot ölel fel, amelyek közül sok már klasszikusnak számít. Nem számít, ki játssza a főszerepet, a forrásanyag megrögzött rajongói biztosan megjelennek a mozikban, amikor a film megérkezik.

Mivel a The Legend of Zelda olyan népszerű, mint amilyen, aligha kétséges, hogy sikeres lesz – és erre számít a Nintendo és a Sony. Bár egy nagynevű híresség segíthet a film még sikeresebbé válásában, az érdeklődés ettől függetlenül nagy lesz. Ez azt jelenti, hogy a kasszasikerek szinte garantáltak, különösen, ha a marketing és a kritikák olyan jók lesznek, mint más, a közelmúltban készült játékadaptációk, például a Sonic the Hedgehog és a The Super Mario Bros. Movie.

Forrás: Box Office Mojo

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu